JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Södermalm

Rosenlunds­höjden Slutsålt

Bo i nybyggt kvarter mitt på söder

 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 39 - 135 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: B 52 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 90

Fåtal bostäder kvar

Det finns ett fåtal bostäder kvar till salu i Rosenlundshöjden. Är du intresserad av en visning eller vill ha mer information, vänligen kontakta fastighetsmäklare Sandra Eriksson på 070-207 45 45 eller Johanna Åhman på 08-441 57 24.

Mitt i Rosenlundsparkens grönska på Södermalm bygger vi just nu moderna bostadsrätter med inflytt 2019. Här bor du bekvämt med garage, hiss och balkong och har promenadavstånd till alla restauranger, butiker och kommunikationer i närheten.

Bostäderna om 1-5 rum och kök är fördelade på två hus i sutterängläge intill parken, med en gemensam innergård. Det blir 90 ljusa och luftiga lägenheter, flera av dem med fönster i två väderstreck, med antingen en eller två balkonger. Högst upp får tre av gavellägenheterna generösa takterrasser med utsikt över Söder. 

Totalt kommer 219 lägenheter byggas här vid Rosenlundshöjden under de närmsta åren. Stockholm stad planerar för ett nytt torg med bland annat restauranger, butiker och service. Kommunikationerna i området är utmärkta, med både pendeltåg, ett flertal busslinjer samt tunnelbanans gröna och röda linjer i närheten.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

De större lägenheterna är genomgående, flera av lägenheterna har två balkonger – och några av dem har till och med takterrasser. Dessutom finns en liten intim innergård med ljusinsläpp från flera håll, för härliga sommarkvällar i friska luften.

När ÅWL Arkitekter skulle rita nybygget vid Rosenlundsparken, innefattade uppdraget både JM-husen och husen som byggs för Stockholmshems räkning. För att skapa en tidlös helhet valde man tegelfasader, som kommer att åldras vackert och som kompletterar den omgivande bebyggelsen på ett bra sätt. Innergården var föremål för mycket eftertanke när kvarteret ritades.

”Gårdshusets vinklingar gör att gårdsrummet breddar sig något mer mot vistelseytorna”, berättar Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter.

De två JM-husen ligger båda i en backe, vilket innebar såväl en utmaning som en fin möjlighet göra något annorlunda. ”Husvolymernas trappning följer markens lutning vilket gav möjlighet till takterrasser”, säger Hanna Ruta. Förskolan i bottenvåningen får stora glaspartier i fasaden, vilket bryter mot tegelfasaderna på ett sätt som ger en fin kontrast.

Film: arkitekterna berättar

Arkitekterna James Martin och Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter berättar om kvarteret Rosenlundshöjden på Södermalm i Stockholm.

Gediget och välutrustat boende

Samtliga rum i lägenheterna har mattlackad askparkett på golvet, förutom toaletterna/badrummen – som har klinkergolv och helkaklade väggar. Köken är utrustade med moderna, rostfria vitvaror som helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, osv. I de större lägenheterna utrustas badrummen med tvättmaskin och tumlare – och där finns även möjligheten att välja mellan dusch och badkar – medan de mindre får en kombimaskin. Alla lägenheter utrustas med fiberuttag samt bredband, tv och telefoni från Telia.

Flexibelt boende

Planlösningarna i Rosenlundshöjden är ritade med flexibilitet i åtanke, där det i de flesta fall går att välja mellan en öppen planlösning eller ett avskilt kök. Tanken i det förra fallet är att samma rum ska kunna fungera som matsal eller vardagsrum, beroende på om man har gäster eller inte. Nästan alla lägenheter har balkonger med spröjsräcken, avskiljande skärmar av opalglas, belysning och eluttag. Några få lägenheter har rymliga takterrasser, och där har väggarna träpanel för en extra trivsam upplevelse under ljumma sommarkvällar.

Förskola i huset

För den växande familjen kan närmaste förskola knappast ligga bättre till. Den huserar nämligen i delar av husets nedersta våningsplan, med tillgång till stora grönytor i Rosenlundsparken. Läs mer om förskolor på Stockholm Stads hemsida.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs om inredningsval

Om området

Södermalm

Södermalm är en omtyckt och levande stadsdel mitt i Stockholm där du har nära till allt. Arbetsplatser, vård, skolor och parker samt shopping, nöjen, kultur och krogliv för alla smaker. Välkommen till Söder!

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag 14–18
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

 

Jämför bostäder