JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Södermalm

Rosenlundshöjden Till salu : Se lediga bostäder

 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
 • Pris: 3 700 000 - 18 000 000 kr
 • Avgift: 2 830 - 6 540 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 39 - 135 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 1, 2019 - Kvartal 2, 2019
 • Energiklass: B 52 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 90

Öppet hus

I sommar har vi öppet varje onsdag klockan 13-14 i vår visningsbod på Magnus Ladulåsgatan 34, alldeles intill byggbodarna. Välkommen hit eller besök någon av våra andra bostadsbutiker för att få veta mer om våra projekt.

Mitt i Rosenlundsparkens grönska på Södermalm bygger vi just nu moderna bostadsrätter med inflytt 2019. Här bor du bekvämt med garage, hiss och balkong och har promenadavstånd till alla restauranger, butiker och kommunikationer i närheten.

Bostäderna om 1-5 rum och kök är fördelade på två hus i sutterängläge intill parken, med en gemensam innergård. Det blir 90 ljusa och luftiga lägenheter, flera av dem med fönster i två väderstreck, med antingen en eller två balkonger. Högst upp får tre av gavellägenheterna generösa takterrasser med utsikt över Söder. 

Totalt kommer 219 lägenheter byggas här vid Rosenlundshöjden under de närmsta åren. Stockholm stad planerar för ett nytt torg med bland annat restauranger, butiker och service. Kommunikationerna i området är utmärkta, med både pendeltåg, ett flertal busslinjer samt tunnelbanans gröna och röda linjer i närheten.

Läs mer om Stockholmshems hyresbostäder.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Rosenlundshöjden

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Välkommen till kvarteret Rosenlundhöjden på Södermalm! Här bygger vi 90 lägenheter i storlekarna ett till fem rum och kök, fördelade på två hus. (3D-bild)
De större lägenheterna är genomgående, flera av lägenheterna har två balkonger – och några av dem har till och med takterrasser. Dessutom finns en liten intim innergård med ljusinsläpp från flera håll, för härliga sommarkvällar i friska luften. (3D-bild)
Här syns det västra huset i förgrunden, sett från Tideliusgränd. Husets trappning följer terrängen och två av Rosenlundshöjdens terrasser skymtar på taken. (3D-bild)
Kvarteret får kvällssol från nordväst. Vi planterar träd för att skapar avskilda uteplatser längs den västra fasaden. I förgrunden syns grannfastighetens gård. (3D-bild)
Här syns det östra husets fasad mot Rosenlundsparken. Flertalet lägenheter i huset har balkong längs denna fasad. Längst ned, bakom det stora glaspartiet, planeras en förskola. (3D-bild)
Situationsplan över det västra och östra huset.
Samtliga rum i lägenheterna har mattlackad askparkett på golvet, förutom toaletterna/badrummen – som har klinkergolv och helkaklade väggar. Köken är utrustade med moderna, rostfria vitvaror som helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och micro. (3D-bild)
I de större lägenheterna utrustas badrummen med tvättmaskin och tumlare och där finns även möjligheten att välja mellan dusch och badkar, medan de mindre får en kombimaskin. (3D-bild)
Visningar hålls i vår visningsbostad på Liljeholmskajen på Sjöviksvägen 114. Håll utkik efter nästa visning här på projektsidan eller kontakta fastighetsmäklaren Leila Khodiar för att boka en privat visning på 08-122 13 032.
Rosenlundshöjden ligger mitt på Södermalm vid Rosenlundsparken, alldeles i närheten av Södra station. Här bor du nära både Götgatan, Ringvägen och Hornsgatan, men ändå avskilt.
Visste du att fontänen
I SoFo, Söder om Folkungagatan, finns fina parker, foodtrucks, butiker, tatuerarsalonger och omtyckta Bondens marknad. På bilden syns Coctail på Bondegatan.
Badplatsen vid Tantolunden är ett populärt tillhåll på sommaren, bara en cykeltur bort.
Sommartid är Medborgarplatsen ett livligt torg med uteserveringar. Varmt välkommen att hitta hem på Söder!

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Se utsikten från balkongen

De större lägenheterna är genomgående, flera av lägenheterna har två balkonger – och några av dem har till och med takterrasser. Dessutom finns en liten intim innergård med ljusinsläpp från flera håll, för härliga sommarkvällar i friska luften.

När ÅWL Arkitekter skulle rita nybygget vid Rosenlundsparken, innefattade uppdraget både JM-husen och husen som byggs för Stockholmshems räkning. För att skapa en tidlös helhet valde man tegelfasader, som kommer att åldras vackert och som kompletterar den omgivande bebyggelsen på ett bra sätt. Innergården var föremål för mycket eftertanke när kvarteret ritades.

”Gårdshusets vinklingar gör att gårdsrummet breddar sig något mer mot vistelseytorna”, berättar Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter.

De två JM-husen ligger båda i en backe, vilket innebar såväl en utmaning som en fin möjlighet göra något annorlunda. ”Husvolymernas trappning följer markens lutning vilket gav möjlighet till takterrasser”, säger Hanna Ruta. Förskolan i bottenvåningen får stora glaspartier i fasaden, vilket bryter mot tegelfasaderna på ett sätt som ger en fin kontrast.

Film: arkitekterna berättar

Arkitekterna James Martin och Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter berättar om kvarteret Rosenlundshöjden på Södermalm i Stockholm.

Gediget och välutrustat boende

Samtliga rum i lägenheterna har mattlackad askparkett på golvet, förutom toaletterna/badrummen – som har klinkergolv och helkaklade väggar. Köken är utrustade med moderna, rostfria vitvaror som helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, osv. I de större lägenheterna utrustas badrummen med tvättmaskin och tumlare – och där finns även möjligheten att välja mellan dusch och badkar – medan de mindre får en kombimaskin. Alla lägenheter utrustas med fiberuttag samt bredband, tv och telefoni från Telia.

Flexibelt boende

Planlösningarna i Rosenlundshöjden är ritade med flexibilitet i åtanke, där det i de flesta fall går att välja mellan en öppen planlösning eller ett avskilt kök. Tanken i det förra fallet är att samma rum ska kunna fungera som matsal eller vardagsrum, beroende på om man har gäster eller inte. Nästan alla lägenheter har balkonger med spröjsräcken, avskiljande skärmar av opalglas, belysning och eluttag. Några få lägenheter har rymliga takterrasser, och där har väggarna träpanel för en extra trivsam upplevelse under ljumma sommarkvällar.

Förskola i huset

För den växande familjen kan närmaste förskola knappast ligga bättre till. Den huserar nämligen i delar av husets nedersta våningsplan, med tillgång till stora grönytor i Rosenlundsparken. Läs mer om förskolor på Stockholm Stads hemsida.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs om inredningsval

Om området

Södermalm

Södermalm är en av Stockholms, och Sveriges, folkrikaste stadsdelar med cirka 130 000 innevånare, vilket troligen har bidragit till dess variationsrikedom. För Södermalm är verkligen en levande stadsdel där allt finns – arbetsplatser, vård, skolor och parker samt shopping, nöjen, kultur och krogliv för alla smaker.

 Läs mer

Trygghetspaketet

Dubbel boendekostnadsskydd, tillträdesskydd och trygg förening.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stockholm@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag kl 14–18
Fredag kl 12–16
Söndag kl 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 020 57 00 57
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag kl 12-18
Söndag 12-16

Jämför bostäder