JM does not take responsibility for the translation
Rosenlunds­höjden
Till salu Se lediga bostäder

Stockholm / Södermalm

Rosenlunds­höjden

Bo mitt på söder

Rosenlundshöjden – husen och bostäderna

I de två tegelbyggnaderna vid Rosenlundsparken inryms lägenheter som är designade både för estetik och funktionalitet, med flexibla planlösningar som öppnar många möjligheter. De större lägenheterna är genomgående, flera av lägenheterna har två balkonger – och några av dem har till och med takterrasser. Dessutom finns en liten intim innergård med ljusinsläpp från flera håll, för härliga sommarkvällar i friska luften.

När ÅWL Arkitekter skulle rita nybygget vid Rosenlundsparken, innefattade uppdraget både JM-husen och husen som byggs för Stockholmshems räkning. För att skapa en tidlös helhet valde man tegelfasader, som kommer att åldras vackert och som kompletterar den omgivande bebyggelsen på ett bra sätt. Innergården var föremål för mycket eftertanke när kvarteret ritades.

”Gårdshusets vinklingar gör att gårdsrummet breddar sig något mer mot vistelseytorna”, berättar Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter.

De två JM-husen ligger båda i en backe, vilket innebar såväl en utmaning som en fin möjlighet göra något annorlunda. ”Husvolymernas trappning följer markens lutning vilket gav möjlighet till takterrasser”, säger Hanna Ruta. Förskolan i bottenvåningen får stora glaspartier i fasaden, vilket bryter mot tegelfasaderna på ett sätt som ger en fin kontrast.

Film: arkitekterna berättar

Arkitekterna James Martin och Hanna Ruta från ÅWL Arkitekter berättar om kvarteret Rosenlundshöjden på Södermalm i Stockholm.

Gediget och välutrustat boende

Samtliga rum i lägenheterna har mattlackad askparkett på golvet, förutom toaletterna/badrummen – som har klinkergolv och helkaklade väggar. Köken är utrustade med moderna, rostfria vitvaror som helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, osv. I de större lägenheterna utrustas badrummen med tvättmaskin och tumlare – och där finns även möjligheten att välja mellan dusch och badkar – medan de mindre får en kombimaskin. Alla lägenheter utrustas med fiberuttag samt bredband, tv och telefoni från Telia.

Flexibelt boende

Planlösningarna i Rosenlundshöjden är ritade med flexibilitet i åtanke, där det i de flesta fall går att välja mellan en öppen planlösning eller ett avskilt kök. Tanken i det förra fallet är att samma rum ska kunna fungera som matsal eller vardagsrum, beroende på om man har gäster eller inte. Nästan alla lägenheter har balkonger med spröjsräcken, avskiljande skärmar av opalglas, belysning och eluttag. Några få lägenheter har rymliga takterrasser, och där har väggarna träpanel för en extra trivsam upplevelse under ljumma sommarkvällar.

Förskola i huset

För den växande familjen kan närmaste förskola knappast ligga bättre till. Den huserar nämligen i delar av husets nedersta våningsplan, med tillgång till stora grönytor i Rosenlundsparken. Läs mer om förskolor på Stockholm Stads hemsida.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs om inredningsval

Jämför bostäder