JM does not take responsibility for the translation
08

onsdag

juni

2016

En shoppinglördag på söder

Vi börjar vår shoppingrunda i Hornstull genom att ta t-banan från Mariatorget eller promenera i cirka 20 minuter – här har det hänt mycket de senaste åren. I den nybyggda Hornstull-gallerian och runt det nya torget vid Långholmsgatan finns flera av de stora kedjorna representerade men även en mängd lokala attraktioner som till exempel Dusty Deco, där du kan handla exklusiv inredningsdesign till second-hand priser.

Nästa anhalt i shoppingrundan är området runt Mariatorget ett stenkast från Rosenlundshöjden där du finner flera intressanta butiker. Afroart med afrikansk inredningsdesign, Judit & Herr Judit med vintage-mode samt självklart färgsprakande CaZami som kombinerar dammode med inredning. På vägen till Mariatorget finns det några självklara stopp som Beyond Retro och Paper Cut som du inte får missa.

Sedan är det bara en kort promenad till Södermalms stora pulsåder – Götgatan. Längs med gågatan dominerar de små boutiquerna fortfarande stadsbilden, även om de stora kedjorna börja få fotfäste. Mindre modebutiker som G26, Mariza, T-shirt Store och Bonshoe ger dig det lilla extra som du inte hittar var som helst. I trendsäkra Bruno-gallerian hittar du konceptbutiker från såväl J. Lindberg och Whyred, som Filippa K. I Bruno-gallerian hittar du även Aplace, med ett brett utbud av exklusivt märkesmode från Acne, BACK, House of Dagmar, Rodebjer och mycket annat.

Fortsätter du sedan nerför backen mot Medborgarplatsen och förbi Folkungagatan är du bara en vänstersväng från SoFo. Där finns det mängder av små hippa boutiquer och secondhand-butiker sida vid sida med klassiker som Stalands Möbler och Duxiana. På Åsögatan ligger Sneakersnstuff nästan vägg i vägg med Konst-ig Bokhandel – den ena med Stockholms coolaste skor och den andra med konst och design i bokform. För dig som är skivintresserad är Quentin Tarantinos favoritaffär i Stockholm Pet Sounds på Skånegatan ett måste. Har du färgstark smak när det gäller inredning och accessoarer måste vi även nämna populära Coctail på Södermannagatan.

Det är när det gäller vintage och secondhand som SoFo verkligen glänser! Beyond Retro på Åsögatan, An ideal for living på Södermannagatan, Lisa Larssons Second Hand på Bondegatan, POP Stockholm på Skånegatan, Stadsmissionen vid Nytorget, Smiley Vintage på Södermannagatan… Listan kan göras lång,och kvaliteten är genomgående riktigt, riktigt hög.

Sedan har du bara en kort promenad hem till Rosenlundshöjden där du i lugn och ro kan gå igenom dagens fynd.

Jämför bostäder