JM does not take responsibility for the translation
03

måndag

juli

2017

En hälsning från våra inredare

Här kommer en hälsning från våra inredare Marie Ramse och Per Carlsson som har inrett visningsbostaden för Rosenlundshöjden.

Välkommen till visningslägenheten för Rosenlundshöjden. Arbetet med att bygga projektet pågår för fullt så för att kunna visa hur originalinredningen kommer att bli har vi inrett en lägenhet i Berghus 3 på Liljeholmen. Den har fått det vackra askgolvet som blir Rosenlunds originalgolv, kök och badrum har likaså fått Rosenlunds originalmaterial.

Per Carlsson och jag fick i uppdrag att inreda lägenheten som är på två rum och kök, 55 kvm. Önskemålet från projektet var en inredningsstil som skulle kännas varm och välkomnande. Man önskade sig dova färger, naturliga material som läder, ull och lin i de stoppade möblerna och urban känsla.

Utifrån önskemål och lägenhetens förutsättningar valde vi en ganska mörk färgskala och blått och svart som accentfärger. Det funkar fint med mörka väggar när man har ljusa golv. Sovrummet som inte har så mycket ljusinsläpp fick en svagt ljusgrå kulör. Och för fönstret valde vi att göra en fönsterlucka som släpper in ljus när den är öppen men som också stänger ute världen när man vill.

Det är en öppenplanlösning mellan kök och vardagsrum. Det moderna vita köket med grå bänkskiva fick sätta tonen i inredningen. Det fick bli en stor, härlig soffa som har plats för många. Det låga bordet har vi försett med hjul så det är enkelt göra mer plats om man skulle behöva. Matplatsen är generös med ett urbant betongbord som kan upplevas hårt men de inbjudande sjuanstolarna som är klädda i läder mjukar upp och kompletterar gruppen fint. Lampan ovan matbordet har djupblå kulör som nästan smälter in fondväggen. Fondväggen och hallen har samma kulör vilket binder ihop ytorna på ett bra sätt utan att det blir för mycket uttryck.

En härlig balkong ingår. På den har vi placerat en utesoffa från Fermob, stilen på soffan passar väl ihop med övrig inredning. Och som pricken över i:et det underbara bordet från Friends & Founders som står stabilt i alla väder. Den runda foten är gjord av granit.

Vårt tips till dig som ska inreda ditt nya hem – ha kul men tänk på den berömda röda tråden. Välj några färger som du gillar och som passar fint ihop och håll fast vid dem när du ska välja material och möbler.

Lycka till med ditt nya boende!

Per&Marie

Fotograf: Emily Laye.

Jämför bostäder