JM does not take responsibility for the translation
Telefonplan

Telefonplan

Stockholm

   Telefonplan

   Telefonplan har på kort tid förvandlats till en vital mötesplats för konst och design. När Ericsson beslöt att flytta sitt huvudkontor till Kista norr om Stockholm flyttade istället Konstfack in i lokalerna. Nu sätter respekten för god design sin prägel på allt från bostäder och arbetsplatser till utbildning och service.

   Nya formgivare, konstnärer och gallerier har hittat hem vid Telefonplan, liksom huvudkontoret för den etablerade designklassikern Svenskt Tenn. De kreativa människor som rör sig i området präglar gatulivet som bjuder på shopping, nöjen och restauranger. Du hittar även vintagebutiker, second hand-affärer och moderna restauranger i byggnader från förr.

   Kolla restider

    Fritid och nöjen

    Centralt för Telefonplan är Ture Wennerholms torg och Konstfack. Restaurang Landet bjuder på barhäng och klubbkvällar. Lite längre bort ligger träffpunkterna på rad; sushibar, kafé och kulturföreningen Tellus med biograf och kafé. Midsommargården, som är en av Stockholms sex hemgårdar, har ett rikt utbud av aktiviteter för alla åldrar. I området ligger också en av Parkteaterns arenor. SATS har en anläggning här för dig som vill röra på dig.

    Service och kommunikationer

    Idag är service och kommunikationer på Telefonplan till
    rätt stor del anpassade för området. På Telefonplan finns husläkarmottagning, apotek och flera matbutiker. Liljeholmstorget ligger på tio minuters promenadavstånd. Här finns en välsorterad inomhusgalleria med 90 butiker och 900 parkeringsplatser. Med tunnelbanan är du där på fyra minuter.

    Tunnelbanans röda linje tar dig till city på tio minuter och hoppar du istället på cykeln är du i Hornstull på en kvart. De busslinjer som trafikerar Telefonplan är 141, 142 och 161. Med bil är du på Södertäljevägen eller Essingeleden på nolltid.

    Förskolor och skolor

    Telefonplan erbjuder också värdefull service i form av en rad olika förskolor och skolor som gör att barnen kan stanna kvar i sin välkända stadsdel på dagarna. Eftersom området expanderar kraftigt med stora barnkullar startar många nya förskolor med olika pedagogiska inriktningar i stadsdelen.

    Jämför bostäder