JM does not take responsibility for the translation
Slutsålt

Stockholm / Telefonplan

Monoliten

Kreativa hem

Monoliten är ett formstarkt kvarter, som JM uppför i Stockholms nya konst- och designcentrum på Telefonplan. Här skapas 107 nya bostäder i medveten arkitektur och i ett område som osar av kreativitet.

I svart tegel och kvadratiskt byggs kvarteret Monoliten med 107 originella lägenheter, där de flesta har balkong eller terrass. Kvarteret kapslar in en vacker innergård. Telefonplan är ett område som karaktäriseras av form och design i både arkitektur och i verksamheter. I området finns goda kommunikationer för både bil- och kollektivtrafik och samtidigt är det nära till naturen.

Kolla restider

  Moderna och effektiva lägenheter

  Lägenhetsutformningen har styrts av ambitionen att skapa ljusa, moderna och effektiva lägenheter. Strukturen är uppbyggd kring sex trapphus med raka trappor. De genomgående lägenheternas öppenhet åstadkoms genom att placera köket i en flytande övergång mellan matplats och vardagsrum. Detta är unikt för bostäderna i området.

   Läs mer om bostäderna

  Grafiskt svartvitt i visningslägenhet

  Visningslägenheten för Monoliten, som är inredd av Pella Hedeby, är stram, modern och går i grafiskt svartvitt som mjukas upp med nyanser av grå, gråbrunt, rosatonade pasteller och guldiga metaller.

   Se mer bilder från visningslägenheten

  Konst, kreativitet och design i området

  Telefonplan ligger 5,5 km söder om Stockholm, i stadsdelen Midsommarkransen inom Stockholms kommun. Midsommarkransen började bebyggas under 1910-talet. Här hade Ericsson sin första fabrik. Området har sedan byggts ut och utvecklats löpande fram till idag.

  Även service och kommunikationer har anpassats efter de boendes behov. Tunnelbanan ligger nära och det tar cirka tio minuter till T-centralen. Telefonplan har blivit ett område som riktar sig mot konst, kreativitet och design. Konstfack flyttade hit 2004, något som genom åren lockat hit verksamheter i samma anda. Idag finns här ett antal designföretag, bland annat Svenskt Tenn.

   Läs mer om närområdet »

  Vad betyder namnet Monoliten?

  En monolit (av grekiska monolithos), är ett större föremål, ofta ett monument som tillverkats ur ett enstaka massivt stycke sten eller annat hårt material, till exempel nordiska runstenar. Fastigheten Monoliten gestaltar detta genom dess form av ett kvadratiskt kvarter i svart tegel som omsluter en gård.

  Monoliten är ett energiklassat lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  Energiklassen i det här huset är B och är baserad på en beräknad energianvändning.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt
  ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder” på www.jm.se/hallbarhet »

  Jämför bostäder