JM does not take responsibility for the translation
Täby centrum

Täby centrum

Täby

   Täby centrum

   Täby ligger cirka 15 kilometer norr om Stockholm längs E18 och är strategiskt placerat vad gäller kommunikationer. Här byggs just nu ett stort antal nya bostäder, och Täby centrum genomgår en modernisering med nytt stadstorg, uteserveringar, service och nöjen.

   I Täby finns gott om sportanläggningar och grönområden – här finns till exempel tre stora friluftsgårdar – och erbjuder fritidsaktiviteter för hela familjen året om. Dessutom är Täby gammal kulturbygd med cirka 400 bevarade fornlämningar, varav 40 av dem skyltas och vårdas av kommunen.

   Projekt i området

   Slutsålda projekt

   I närheten

   Kolla restider

    Täby Centrum - en helhetsupplevelse

    Nya Täby Centrum stod klart 2015 och hade då kompletterats med 100 nya butiker, totalt 260 stycken. Idag är detta ett av Sveriges största köpcentrum som erbjuder en helhetsupplevelse med caféer, restauranger, saluhall samt ett omfattande shoppingutbud. Här finns service i form av bank, post, vårdcentral, bibliotek, samt flera lounger med plats för vila och avkoppling. Filmstaden Täby har fem biosalonger, och här finns förstås en stor kundparkering.

    Aktiv fritid

    I centrala Täby finns gott om sportanläggningar och grönområden. Vid Tibblevallen finns både fotbollsplan och friidrottsanläggning, samt gym och bowlinghall. Strax intill finns även Tibblebadet som är ett av Stockholms största badhus. Här finns förutom både inomhus- och inomhuspooler även gym och relaxavdelning.

    Täby har tre friluftsgårdar: Skavlöten, Ensta krog och Täby IP. Skavlöten är Täby kommuns största friluftsanläggning med bland annat badplats, motionsgård, vandringsleder, skidspår samt bollplan. Vintertid plogas skridskobana på Rönningesjön, och här finns även en servering.

    Goda kommunikationer

    Täby centrum är beläget cirka 15 kilometer norr om Stockholm längs E18. För dig som åker kommunalt till Täby centrum finns många kommunikationsmöjligheter. Med Roslagsbanan tar det cirka 15 minuter till Östra Station. Stationen ligger precis i anslutning till Täby centrum och där finns också en bussterminal.

    Skola och barnomsorg

    I Täby är barnomsorgen nästan helt i privat regi med många inriktningar: montessori, waldorf och förskolor för barn med särskilda behov.

    Täby kommun har 39 grundskolor, varav ungefär hälften är friskolor, fördelade på alla stadsdelar. Här finns högstadieskolor med olika profiler; till exempel idrott eller musik. Täby musikklasser har elever till och med årskurs nio. Även särskolor och skolor för barn med särskilda behov finns i kommunen.

    Det finns nio gymnasieskolor, varav merparten är fristående. Kommunen har både gymnasiesärskola och en gymnasieskola med aspergerprofil.

    Läs mer på Täby kommuns webbplats

    Jämför bostäder