JM does not take responsibility for the translation
Täby Park

Täby Park

Täby

   Täby Park

   Ut flyttar galoppfältet och in flyttar Täby Park, en helt ny stadsdel med fokus på ett hållbart liv i stadsmiljö. Här planeras just nu för 6000 bostäder och cirka 5000 arbetsplatser.

   När Täby Park byggs öppnas förbind­elserna med resten av Täby, samtidigt som den nya stadsdelen får en helt egen karaktär. När det är färdigt kommer många tusen människor att bo, jobba, leva och trivas här. Det blir en viktig del av Täby, och hela norra Storstockholm.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Så här bygger vi i Täby Park

    Täby Centrum - en helhetsupplevelse

    Täby Centrum med totalt 260 butiker är ett av Sveriges största köpcentrum som erbjuder en helhetsupplevelse med caféer, restauranger, saluhall samt ett omfattande shoppingutbud. I köpcentrumet hittar du också bank, post, vårdcentral, apotek, bibliotek och frisör samt flera stora livsmedelsbutiker. Filmstaden Täby har fem biosalonger, och här finns förstås en stor kundparkering.

    Roslagsbanan byggs ut

    Täby Park har ambitionen att bli en hållbar stadsdel varför gång- och cykelbanor kommer att prioriteras vid stadsplaneringen. Läget mitt i centrala Täby ger dig många promenad- och cykelvänliga avstånd. Buss eller tåg tar dig till centrala Stockholm på cirka 15 minuter. Samtidigt gör närheten till E18 att Täby Park är smidigt att nå med bil.

    Dessutom byggs Roslagsbanan ut och får dubbelspår samt ökad turtäthet, en utbyggnad som beräknas vara klar år 2020.

    Sport och grönområden

    I Täby Park har du korta avstånd till Hägernäsbadet och Näsaängsbadet vid Värtan, och Ängholmsbadet i Rönningesjön. Skavlöten vid samma sjö är Täby kommuns största friluftsanläggning med motionsgård, vandringsleder, skidspår samt bollplan. Vintertid plogas skridskobana på Rönningesjön, och här finns även en servering.

    Centrala Täby har gott om sportanläggningar och grönområden. Vid Tibblevallen finns både fotbollsplan och friidrottsanläggning, samt gym och bowlinghall. Strax intill ligger Tibblebadet som är ett av Stockholms största badhus. Här finns både inomhus- och inomhuspooler samt gym och relaxavdelning.

    Skola och barnomsorg

    I Täby finns barnomsorg med många inriktningar: montessori, waldorf och förskolor för barn med särskilda behov. På gångavstånd från Täby Park ligger ett flertal förskolor, liksom plats i familjedaghem hos dagbarnvårdare.

    Täby kommun har flertalet grundskolor fördelade på alla stadsdelar. I området ligger bland annat Näsbydalskolan, Kunskapsskolan i Täby och Internationella engelska skolan i Täby.

    Det finns även flera gymnasieskolor, varav merparten är fristående. Kommunen har till exempel gymnasiesärskola och en gymnasieskola med aspergerprofil.

     Läs mer på Täby kommuns webbplats

    Täby Park - en helt ny stadsdel

    Jämför bostäder