JM does not take responsibility for the translation
Centralt Upplands Väsby

Centralt Upplands Väsby

Upplands Väsby

   Centralt Upplands Väsby

   Strategiskt placerad mellan Stockholm och Uppsala är Upplands Väsby en utmärkt hemort för alla som arbetar i staden men vill bo i idyllen. Bara några hundra meter från Tegelbruket ligger pendelstationen som tar dig till Stockholm på 29 minuter, till Uppsala på 26 eller Arlanda flygplats på 8 korta minuter.

   I Upplands Väsby har du promenadavstånd till det mesta utan att för den delen tappa kontakten med naturens grönska. Utmed Centralvägens trädkantade esplanad finner du allt du kan behöva i serviceväg så som banker, apotek, restauranger, frisörer, florister, caféer och inte minst den lokala biografen.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Kultur, kunskap och ett rejält gympass

    Knappt ett stenkast från Upplands Väsby station och alldeles intill Väsbyån ligger det kreativa kunskapscentrumet Messingen. Med idrottshall, gym, danslokaler, två gymnasieskolor, en musikskola, ett välsorterat bibliotek, konferenslokaler samt både café och restaurang har Messingen garanterat något för alla.

    I Vilundaparken finns ett ännu rikare utbud av sunda aktiviteter då anläggningen rymmer bland annat ishall, sporthallar, bollplaner, gym och simhall.

    Kommunikationer

    Från och till Upplands Väsby reser du enkelt med bil, buss eller pendeltåg. Från pendeltågstationen går det både bussar och tåg med regelbunden trafik. Den bilburne är ute på E4:an i en handvändning och du tar dig snabbt och smidigt till Stockholm, Uppsala och Arlanda flygplats.

    Service och shopping

    I Väsby Centrum hittar du 80 butiker och matställen. I samma byggnad finns även Upplands Väsbys kommunhus och Vårdhuset med flera vårdentreprenörer. Utmed Centralvägens trädkantade esplanad hittar du också service såsom bank, apotek, restauranger, caféer, frisörer, florister och inte minst den lokala biografen.

    Det ligger också en mindre matbutik med generösa öppettider på kort gångavstånd.

    Tvärs igenom Upplands Väsby flyter Väsbyån fram. Längs med ån finns en vacker promenadslinga kantad med grönska – som gjort för fina naturupplevelser.

    vilundaparken

    Vilundaparken kompletterar Messingen med ytterligare utbud av sunda aktiviteter. Anläggningen har bland annat ishall, sporthallar, bollplaner, kampsportscenter, gym och vattenland. I vattenlandet finns motionsbanor, vattenrutschkanor, vågbassäng och självklart en riktigt härlig bubbelpool.

    Skolor och Förskolor

    I kommunen finns ett stort och varierat utbud av skolor med flera inriktningar, från musikskolor till simgymnasium. Du hittar också flera förskolor inom gångavstånd från din JM-bostad.

    Jämför bostäder