JM does not take responsibility for the translation
Charlottendal

Charlottendal

Värmdö

   Charlottendal

   Moderna möjligheter i ett klassiskt porslinssamhälle. Området ligger nära fina grönområden, service och kommunikationer.

   Gustavsberg brukar oftast associeras med närheten till Stockholms skärgård och den anrika Porslinsfabriken som grundades redan 1825. I dag är Gustavsberg mycket mer än så! Med moderna köpcentrum, direkt tillgång till havet och härliga skogsområden har orten det mesta som en familj kan önska.

   I de två hamnarna har ni som gillar båtliv snabb tillgång till skärgården eller varför inte en fika på Systrarna Delselius berömda café?

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    En ort med allt du behöver

    I expansiva Gustavsberg, där många nya bostäder byggs just nu, finns det mesta den moderna familjen kan behöva. Här finns gymnasium, skolor och barnomsorg, där det senaste tillskottet är nya förskolan Thorén Framtid bara några hundra meter från radhuskvarteren i Charlottenlund.

    I området finns flera småbåtshamnar, bland annat Gustavsbergs båtklubb, där man som medlem kan ha möjlighet att lägga sin båt. Längre ut på Bullandö finns ostkustens största marina.

    Service

    Förutom Gustavsbergs Centrum som erbjuder apotek, systembolag, matvaruaffär och all kommunal service du behöver finns det två stora köpcentrum i orten. Det närmaste är Värmdö Marknad där du hittar Coop Forum, Mio, Plantagen, en thairestaurang och mycket mer. Längs väg 222 ligger Värmdö Köpcentrum med över 80 olika butiker och företag.

    Natur, sport och fritid

    Här finns gott om skog och grönområden. Kvarnsjön är en orörd insjö med flata klippor och klart vatten. Längs den västra stranden finns flera badplatser, och på vintern går det att åka skridskor på den frusna sjön. Gustavsbergsbadet har förutom bassänger med äventyrsbad och rutschkanor även ett gym.

    Strax utanför tätorten finns Gustavsbergs Ryttarsällskap som både ger ridlektioner och har stallplatser för uthyrning samt Wermdö Golf & Country Club för den som är sugen på att gå några rundor. Vintertid finns det gott om skidspår i närheten.

    Goda kommunikationer

    Kommunikationerna till och från Gustavsberg är mycket goda. Vid Värmdö Marknad kan du stiga på direktbussen som via Värmdöleden tar dig till Slussen på cirka 25 minuter. Ungefär samma tid tar det att köra bil in till city. Vill du i stället resa i närområdet finns gott om lokalbussar som tar dig runt om på Värmdö.

    Kultur

    Ute på Hålludden hittar du Värmdös eget Louisiana, konsthallen Artipelag, med modern konst, sublim arkitektur och en gourmetrestaurang i den högre skolan.

    Gustavsbergsteatern har en teatersalong med 243 publikplatser som används för film, teater och konsertverksamhet. Här bedriver även Värmdö scenskola och Gustavsbergbaletten dans- och teaterundervisning för barn och ungdomar.

    Musikens hus ligger precis intill Gustavsbergsteatern. Varje vecka går hundratals Värmdöungdomar här på olika musikaktiviteter och kurser hos Värmdö kulturskola.

     

    Jämför bostäder