JM does not take responsibility for the translation
23

tisdag

augusti

2016

Båtliv på Värmdö

Bara ca 10 minuters cykelfärd från Charlottenlund – mitt i centrum – finns Gustavsbergs hamn, som både har fasta båtplatser, en gästhamn och flera fina restauranger. Tänk dig att bara behöva hoppa upp på cykeln när du kommit hem från jobbet, och vara till sjöss inom en kvart färdig att upptäcka någon av Värmdös 10 000 öar.

Ett bra alternativ till Gustavsbergs hamn finns bara ca 20 minuter bort med bilen: Bullandö Marina, som är ostkustens största hamn för fritidsbåtar. Här finns det hundratals båtplatser till överkomliga priser, som för det mesta inkluderar upptagning och sjösättning. I marinan finns det både tillbehörsbutik, en båtmack och en riktigt trevlig restaurang på bryggan. Dessutom kan man här avnjuta av Värmdös bästa glass på Bullandö glassfabrik. Men bäst av allt: När du kastar loss från Bullandö så är du redan mitt ute i skärgården, redo för sommarhavet.

Och för de lite yngre sjöbusarna välkomnar Värmdö Jolleseglare barn och ungdomar som vill lära sig kryssa, slöra, länsa – och att ha kul på sjön. Varje sommar arrangeras seglingskurser för barn och ungdomar i åldrarna 5 till 18 år. Värmdö Jolleseglare ligger i Haghulta, ca 10 min bilfärd från Charlottenlund.

 

Jämför bostäder