JM does not take responsibility for the translation
06

fredag

april

2018

Hemma hos familjen Nunez

Vi fick nyligen hälsa på familjen Nunez som flyttat in i ett av husen i Charlottenlund. Familjen består av Gaston och Madeleine med döttrarna Esmeralda och Isolde som har bott här i knappt tre månader men redan fått det mesta på plats invändigt. ”Vi ville komma i ordning snabbt för barnens skull”, berättar Madeleine. Huset känns verkligen varmt och trivsamt, med barnens leksaker och personliga ägodelar utplacerade här och där, och för oss på JM som arbetar med nyproduktion men inte så ofta får se de människor som sedan bor i våra hus är det extra roligt att bli inbjuden till någons hem.

Familjen berättar generöst om sin bostadsresa som började med utflytt från Södermalm till Värmdö för fyra år sedan, om hur de snabbt förälskade sig i området och började se sig om efter något större när dotter nummer två föddes. Men det var svårt att hitta hus eftersom de visste att de ville bo precis här, så när JM annonserade att kvarteret Charlottenlund skulle byggas slog familjen till och gjorde sin köpanmälan redan under VIP-processen. Även om kontakten med JM därefter flöt smidigt och man gick på alla informationsträffar så var det ändå två långa år av längtan innan det egna huset stod inflyttningsklart.

Vi är nyfikna på hur de upplevde kontakten med till exempel JMs inredare och får snabbt svaret ”vi fick grymt bra hjälp med alla val!” Plus får också visningshuset som hjälpte till att visualisera både det framtida boendet och inspirera när det sedan var dags att själv möblera. När vi frågar vilket som är husets bästa plats är det tydligt att köket i grått är favoritrummet, där köksön i mitten har blivit den sociala punkt där mycket av det dagliga umgänget sker.

Vi går husesyn och kikar nyfiket in i flickornas sovrum med bokhyllor och glada leksaker som väntar på att bli kramade och klämda på, det gigantiska tv-rummet där familjesoffan inbjuder till fredagsmys, det stramare arbetsrummet med plats för flit och eftertanke. Varje rum fyller sin funktion. Att bo i nyproduktion ser de som ett långsiktigt projekt där rummen kan växa med barnen, och möbleringen idag kommer inte nödvändigtvis att vara densamma om några år. 

Nu längtar familjen efter våren så att de kan vistas mer utomhus och träffa sina nya grannar. Drömmen om att plantera finns också där, och de pratar om det lummiga närområdet och alla sommaraktiviteter som hägrar. Både Gaston och Madeleine är entusiastiska över sitt liv i Charlottenlund och det märks att de verkligen hittat hem. Som Madeleine uttrycker det: ”jag älskar mitt hus - skulle vi vinna 75 miljoner så skulle vi ändå välja att bo här”.

Jämför bostäder