JM does not take responsibility for the translation
Gustavsberg

Gustavsberg

Värmdö

   Gustavsberg

   Den gamla bruksorten Gustavsberg befinner sig mitt i en expansiv utvecklingsfas med fler bostäder, ett modernare centrum, grönare parker och ett rikare fritidsliv. Samtidigt som den vackra skärgårdsmiljön och den karaktärsstarka bruksarkitekturen lyfts fram.

   Gustavsberg står inför en spännande framtid. Inom de närmaste åren kommer den anrika skärgårdsorten att blomma upp. Omkring 1 400 nya bostäder ska byggas, promenadstråk anläggas och mellan Fabrikstaden och hamnen kommer en grön park växa fram för att binda dem samman. Parken kommer bland annat innehålla en stor lekplats och trevliga sittytor. Gustavsberg går från historisk bruksort till småstadscharmig familjeidyll. Visionen är att lyfta fram och förädla det som redan finns där: det fina vattenläget, den klassiska bruksarkitekturen och den vykortsvackra naturen. Därtill får tätorten ett rikare utbud av idrott, rekreation, kultur och shopping.

   Slutsålda projekt

   Kolla restider

    Fritid

    I Gustavsberg är det promenadavstånd till hamnen och centrum. Längs med hamnpromenaden i marin miljö finns flera restauranger, småbutiker och caféer med utsikt mot vattnet. Mer service och fler restauranger och butiker finns i det närliggande centrumet, som också utökas i takt med att Gustavsberg expanderar. 

    Omgivningen erbjuder mycket natur för bland annat bärplockning och skogsjogg. Värmdö kan även skryta med inte mindre än tre golfbanor. I området hittar du också flera ridklubbar samt det nybyggda Gustavsbergsbadet för både äventyrsbad och motionssim.

    Kommunikationer

    Om du jobbar i Stockholm men ändå vill bo i ett betagande naturlandskap är Gustavsberg en perfekt adress att landa på. Nästan utanför dörren stannar direktbussen som har en egen fil till stan och tar dig till Slussen på drygt 20 minuter. Om du föredrar din egen bil så tar du väg 222 hela vägen in till Stockholm.

    Skolor, förskolor och service

    I Gustavsberg finns femton förskolor, både kommunala och fristående. Här finns också fyra grundskolor, Ösbyskolan med årskurser F-9, Kvarnbergsskolan med 6-9, Ekedalsskolan med F-5, och Munkmoraskolan med F-3.

    Vårdcentral och husläkarmottagning finns naturligtvis också lättillgängligt i centrum. På Värmdö kommun kan du läsa mer om skolor, äldreomsorg och övrig service i kommunen.

    Gustavsbergs kulturhistoria

    Kattholmen, Västra portvaktsstugan, Tornhuset, Runda huset, Villa Strandvik och Gustavsbergs Porslinsfabrik är bara en bråkdel av Gustavsbergs över hundraåriga konst- och kulturhistoria.

    På Gustavsberg.nu kan du läsa mer om sevärdheter i området där en stor del av kulturen ännu finns kvar.

     Gå till Gustavsberg.nu

    Jämför bostäder