JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Uppsala / Kungsängen

Esplanaden 2, etapp 1 VIP-försäljning

Ett stadsmässigt kvarter

 • Kommun: Uppsala
 • Område: Kungsängen
 • Pris: 1 895 000 - 4 995 000 kr
 • Avgift: 3 250 - 6 100 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 50 - 121 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: VIP-försäljning
 • Tillträde: Kvartal 4, 2020 - Kvartal 1, 2021 (Preliminärt)
 • Energiklass: C 64 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 30

Välkommen på förhandsvisning av Esplanaden 2

Just nu pågår hantering av de köpanmälningar som inkommit under VIP-försäljningen av bostäderna i Esplanaden 2.

Under tiden är du varmt välkommen på förhandsvisning i Esplanadens visningslägenhet på Mältargatan 13 A onsdagen den 24/10 kl. 16.00-16.30.

Drömmer du om ett hem med centralt läge där du har närhet till såväl till citys utbud som till parkernas grönska? Och ett trivsamt boende med gedigen arkitektur och fina materialval? Då tycker vi att du ska kika lite närmare på Esplanaden 2.

Med ett av Uppsalas bästa lägen, i det som tidigare var ett industriområde, bygger vi den andra etappen av kvarteret Esplanaden. Kvarteret har fått sitt namn av den angränsande Kungsängsesplanaden som på sikt väntas bli en ståtlig boulevard. Här bor du ca två kilometer från Uppsalas citykärna, med aktivitetsparken Anna Petrus park alldeles utanför dörren och vackra Fyrisån och Stadsträdgården på promenadavstånd.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Golvet i din nya lägenhet är en gedigen mattlackad ekparkett.
Alla lägenheter i Esplanaden 2 får egen balkong eller uteplats.
Spring, jogga eller promenera längs med Fyrisån.
I Esplanaden 2 bor du nära centrala Uppsala med butiker, restauranger och caféer.
Köper du en bostad i ett tidigt läge får du träffa våra inredningsansvariga och göra tillval ur vår inredningskatalog.
I mitten av gården finns en aktivitetsyta med bland annat sandlåda, studsmatta, pingisbord och fotbollsmål.
Översiktsbild över Kungsängen
Alla lägenheter i Esplanaden 2 får egen balkong eller uteplats. Här med utsikt över båtvarvet och Fyrisån.
Situationsplan

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Huset

Esplanaden 2 ligger i vinkel där Kungsängenesplanaden möter Sågargatan. Varje gatusida på huset får sin egen karaktär med material och en färgpalett som tar intryck av sitt läge.

Fasaden är indelad i tre vertikala tegelvolymer i sex våningar med mellanliggande trapphus. Den översta och sjunde våningen är indragen och fasaden är klädd i skivor istället för tegel. På bottenvåningen finns kommersiella lokaler med skyltfönster ut mot Kungsängsesplanaden.

Balkonger och uteplatser

Alla lägenheter i Esplanaden 2 får egen balkong eller uteplats – flera får till och med två. I de allra flesta fall är de placerade med utgång från vardagsrummet.

 

Innergården

Kungsängens industriella historia återspeglar sig i Esplanadens innergård genom materialval som cortenstål, tegel och trä. Tillsammans med gårdens moderna formspråk och färgstarka accenter, som möbler och växter, får kvarteret en alldeles egen identitet.

I mitten av gården finns en aktivitetsyta med bland annat sandlåda, studsmatta, pingisbord och fotbollsmål. Intill aktivitetsytan hittar du en rymlig grillplats och två stora gräsytor för spring och lek. För lugnare stunder passar den klätterväxtprydda pergolan, eller solstolen med utsikt över Anna Petrus park, alldeles utmärkt. 

Förråd och parkering

Varje lägenhet i Esplanaden 2 får ett eget lägenhetsförråd i källaren med utrymme att förvara sin säsongsutrustning i.

Här finner du även föreningens garage där det utöver de vanliga parkeringsplatserna även finns ett antal laddplatser för dig som har elbil. För dig som cyklar finns det plats för åtminstone ett par cyklar per hushåll i det generöst tilltagna cykelförrådet.

Såväl förråd som garage når du enkelt med hiss från ditt våningsplan.

Hållbara hem

I lägenheterna i Esplanaden 2 är det fokus på den moderna livsstilen med stil och funktion som de främsta ledstjärnorna.

Planlösningen är modern med öppna ytor mellan kök och vardagsrum som skapar social samvaro där familjen kan umgås trots att alla pysslar med sitt. Väggarna är vitmålade för att ge dig så stor valfrihet som möjligt när det kommer till färgsättning av möbler och textilier.

Golvet i din nya lägenhet är en gedigen mattlackad ekparkett. Vår ambition är att bygga hållbara hem som håller över generationer.

Köket

Köken är välutrustade med moderna vitvaror från Siemens, inbyggd källsortering och energisnål LED-belysning.

I kvarteret Esplanaden sitter kök och vardagsrum ihop i en öppen planlösning men vill man hellre ha ett kök man kan stänga till om är det enkelt att ordna med en tillvalsvägg.

Stilrent badrum

Ett badrum ska upplevas fräscht och vara enkla att hålla rent. Med det i åtanke lägger vi kvadratiskt klinker i grå färgtoner på golvet och klär väggarna med stora vita väggplattor.

Duschen skärmas av bakom en glasvägg och alla bostäder får egen tvättmaskin och torktumlare samt vår egendesignade torkställning John. Dina badrumsartiklar förvarar du praktiskt i kommod, badrumsskåp och väggskåp.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 

PERSONLIGT INREDNINGSVAL

Den fasta inredningen, JM Original, är framtaget för bästa tänkbara form, funktion och hållbarhet. Utöver den fasta inredningen kan du sätta en egen prägel på din bostad genom att handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment.

Johanna Pålstedt från Lindberg Stenberg

Visionen är att skapa en kvartersstad med liv och rörelse som blir en förlängning av innerstaden tack vare sitt centrala läge.

Johanna Pålstedt från Lindberg Stenberg

Om området

Kungsängen

JM har byggt bostäder i Kungsängen, en av Uppsalas mest attraktiva stadsdelar, i snart 20 år. Vi tycker med andra ord om området och hoppas du också ska trivas - med Kungsängens centrala läge har du nämligen alltid nära hem.

 Läs mer

Trygghetspaketet

Dubbel boendekostnadsskydd, tillträdesskydd och trygg förening.

 Läs mer

Jämför bostäder