JM does not take responsibility for the translation

Uppsala / Kungsängen

Esplanaden 1 Till salu : Inga lediga bostäder

CITYNÄRA HEM MED DET LILLA EXTRA

 • Kommun: Uppsala
 • Område: Kungsängen
 • Pris: 1 649 000 - 6 599 000 kr
 • Avgift: 2 521 - 6 523 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 33 - 136 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: C 63 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 91

I kvarteret Esplanaden kan du flytta in omgående eller enligt överenskommelse. Här bor du med närhet till parker, Fyrisån och centrala Uppsala

Nästa kapitel i Kungsängens historia heter Esplanaden. Kvarteret har fått sitt namn från den angränsande Kungsängsesplanaden och kommer att innefatta totalt 91 bostäder om 1–5 rum och kök.

Oavsett vilken lägenhet du fastnar för kan du räkna med att flytta in i en bostad med det lilla extra. Alla lägenheter får egen uteplats, terrass eller balkong – flera får till och med två – och samtliga bostäder är optimerade för bästa möjliga utblick, oavsett var i huset de är belägna.

Det nya inslaget i Kungsängen innefattar inte bara bostäder. I gatuplan på Esplanaden ingår även flera kommersiella lokaler som kommer att bistå med liv och rörelse längs Kungsängsesplanaden. När Esplanaden står färdigt har kvarteret ett läge som är såväl park- och vattennära som centralt.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Esplanaden 1

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad

 • Såld


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Balkonger och terrasser

Oavsett vilken lägenhet du fastnar för kan du räkna med att flytta in i en bostad med det lilla extra. Alla lägenheter får egen uteplats, terrass eller balkong – flera får till och med två – och samtliga bostäder är optimerade för bästa möjliga utblick, oavsett var i huset de är belägna.

De översta våningarna i huset är indragna för att ge plats åt generösa takterrasser i anslutning till de stora takvåningarna. Här kan du njuta av bästa möjliga sol- och utsiktsläge i riktning mot sydväst. 

Längst ner i huset har du istället en härlig uteplats i riktning mot parken med uppbyggda planteringskärl för egen odling. 

Innergården

Kungsängens industriella historia återspeglar sig i Esplanadens innergård genom materialval som cortenstål, tegel och trä. Tillsammans med gårdens moderna formspråk och färgstarka accenter, som möbler och växter, får kvarteret en alldeles egen identitet.

I mitten av gården finns en aktivitetsyta med bland annat sandlåda, studsmatta, pingisbord och fotbollsmål. Intill aktivitetsytan hittar du en rymlig grillplats och två stora gräsytor för spring och lek. För lugnare stunder passar den klätterväxtprydda pergolan, eller solstolen med utsikt över Anna Petrus park, alldeles utmärkt. 

Rum med utblick

– I Esplanaden har vi försökt sudda ut gränserna mellan ute och inne genom öppna ytor och stora ljusinsläpp. Ett öppet samband mellan kök och vardagsrum ger bra möblerbarhet och gott om sociala ytor som planerats för bästa möjliga utsikt. Alla lägenheter har en privat sovrumsavdelning och de största bostäderna får ett frånvalsrum som de kan välja bort för att göra vardagsrummet ännu större, berättar Johanna Pålstedt.

Tre av husets största lägenheter har en mindre lägenhet integrerad i den egna – en så kallad uthyrningsdel – som kan hyras ut eller användas efter eget tycke.

Fyra olika uttryck

Esplanaden blir ett sex till sju våningar högt hus vars respektive fyra fasader förses med helt individuella uttryck. Fasaden som vetter mot Kungsängsesplanaden möter betraktaren med en pampig uppsyn och flera långa kungsbalkonger.

Norrfasaden får en stramare utformning, medan söderfasaden består nästan enbart av balkonger med härlig eftermiddagssol. Även den fasad som möter parken förses med rymliga balkonger för att dra nytta av husets läge och utsikt.

Parkering och förråd

Med hiss når du garaget med boendeparkering. Här hittar du också sex platser för elbilar. Varje bostad får ett eget lägenhetsförråd i källaren. Cykelparkering finns utanför entrén, samt i källarens cykelrum. Soprum finns på Mältargatan. Postboxar finns i trapphusentréer mot gatan.

Telia Triple Play

TV, telefon och dator ansluts till Telia triple play via fiber. 

Lokaler i bottenplan

I bottenplan mot Kungsängsesplanaden gör vi plats för kommersiella lokaler som ger liv och stadskänsla åt kvarteret. I gatuplan finns också en lokal avsedd för cykelreparation som de boende kan använda fritt.

Med ett golv av mattlackad ekparkett och vitmålade väggar får du en ren bas till dina personliga inredningsdetaljer och färgklickar.

Ett kök att samlas i

Esplanadens kök får vita släta skåpluckor, arbetsbänk i grå laminat och blankvitt kakel. Energisnåla vitvaror ingår i form av induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Dämpade fullutdragslådor gör att du enkelt kommer åt allt du behöver.

Flera av Esplanadens bostäder kommer dessutom att ha köksöar eller barbänkar i sina kök, vilket ger möjlighet till social samvaro under matlagningen.

 

Badrum

Stora vita väggplattor och ett grått kvadratiskt klinkergolv ger ditt badrum en harmonisk grund. Duschen skärmas av bakom en stilren vägg i glas. Energisnål tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning John ger ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga. 

Välplanerade ytor

De öppna och lättmöblerade ytorna i ditt vardagsrum gör det lätt att trivas tillsammans. De stora fönstren släpper in gott om ljus och de gedigna fönsterbänkarna i natursten är lika tåliga som de är klassiska. 

Smarta sovrum

Kombinationen av goda förvaringsutrymmen och bra dimensioner gör sovrummen vilsamma. Allt för att du ska få största möjliga nattro. De större lägenheterna har alltid extra bra förvaring i det mindre sovrummet.

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheter i Esplanaden utrustas med antingen balkong, uteplats eller terrass, som ger goda förutsättningar att trivas tillsammans. Flera av Esplanadens invånare kommer att kunna njuta av en magnifik vy över Uppsala från sina terrasser.

Till den virituella visningen för 3 rum och kök

Till den virituella visningen för 4 rum och kök (Lägenhet 12B1401)

Till den virituella visningen för 4 rum och kök (Lägenhet 13A1303)

Johanna Pålstedt från Lindberg Stenberg Arkitekter

För oss har det varit viktigt att få ut mesta möjliga av husets härliga läge i Kungsängen. Fasadens tegel lånar lite av sitt uttryck från områdets industriella historia, och bostäderna vänder vi i möjligaste mån mot de fina utsikterna

Johanna Pålstedt från Lindberg Stenberg Arkitekter

Finansieringserbjudande från Nordea

Att köpa ny bostad är kanske ditt livs största investering och det finns mycket att tänka på. För att hjälpa dig i detta kan vår samarbetspartner Nordea erbjuda dig ett konkurrenskraftigt finansieringspaket.

Till finansieringserbjudandet från Nordea

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Kungsängen

  JM har byggt bostäder i Kungsängen, en av Uppsalas mest attraktiva stadsdelar, i snart 20 år. Vi tycker med andra ord om området och hoppas du också ska trivas - med Kungsängens centrala läge har du nämligen alltid nära hem.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder