JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Uppsala / Luthagen

Kvarnparken, etapp 2 VIP-försäljning

Ägarlägenheter på dina villkor

 • Kommun: Uppsala
 • Område: Luthagen
 • Avgift: 980 - 2 280 kr
 • Antal rum: 1 - 3
 • Boarea: 35 - 71 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Äganderätt
 • Status: VIP-försäljning
 • Tillträde: Kvartal 2, 2020 (Preliminärt)
 • Energiklass: C 69 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 10

KÖPANMÄLAN FÖR VIP-KUNDER

Mellan 5-19 november kan du som är VIP-kund göra köpanmälan på de bostäder du är intresserad av i Kvarnparken, etapp 2 via Mina sidor. Som inloggad får du tillgång till bostadsväljare, planlösningar samt prislista och kan anmäla dig till VIP-visningen.

Är du inte VIP-kund än? Registrera dig här

I Kvarnparken, etapp 2 erbjuder vi 10 nybyggda ägarlägenheter om 1-3 rum och kök i omtyckta Luthagen. Ägandeformen är vanlig i Europa och på frammarsch i Sverige. Välkommen till Kvarnparken.

I Kvarnparken bor du bekvämt med smarta förvaringslösningar, modern utrustning och genuina material. Planlösningarna är öppna och flexibla. Alla bostäder får balkong eller uteplats, varav en lägenhet får fransk balkong. Ta hissen ner till källarplan där du har både källarförråd, cykelförråd och parkeringsgarage.

Helt din egen - en friare livsstil

Att bo i ägarlägenhet innebär att du äger och har lagfart på din bostad. Det är ett alternativ för dig som värdesätter flexibilitet och självbestämmande i vardagen.  Om och när du vill sälja, hyra ut eller pantsätta lägenheten är helt upp till dig. Ägandeformen möjliggör även för juridisk person att köpa bostad i Kvarnparken.

Upplåtelseformen är sedan länge den vanligaste i Europa, men är fortfarande relativt ny i Sverige. Läs mer om att bo i ägarlägenhet

En vanlig liknelse är att ägarlägenheterna är som ”radhus på höjden.” Du äger din bostad och inte bara rätten att nyttja den, vilket är fallet i en bostadsrätt. Fastigheternas gemensamma delar ingår i en samfällighet som sköts av en samfällighetsförening, där du och dina grannar är medlemmar.

Samfälligheten - så funkar den

En samfällighetsförening hanterar till viss del samma frågor som en bostadsrättsförening. Hissar och trapphus, tak och fasader, ledningar och avlopp är alla exempel på delade resurser som kräver gemensamma beslut och insatser.

Frågor som rör din egen bostad har samfälligheten däremot inga befogenheter över. Föreningen behöver inte ge sitt godkännande för exempelvis uthyrning, överlåtelse eller ombyggnationer. Det är du som äger – och du som bestämmer.

Får man göra vad som helst?

Nej, det finns förstås begränsningar för vad man får göra med och i sin bostad. Som fastighetsägare är du skyldig att följa gällande myndighetskrav och att visa hänsyn till dina grannar. En bra tumregel är att låta bli sådant som kan påverka andras trivsel negativt.

För mer detaljer se frågor och svar

Vad betalar jag för?

I ett flerbostadshus med ägarlägenheter förekommer inga gemensamma lån. När du köper en ägarlägenhet betalar du 100 % av värdet på bostaden – precis som vid ett småhusköp. Köper du däremot en nyproducerad bostadsrätt utgörs, beroende på föreningens belåningsgrad, en andel av den totala köpeskillingen av ett lån hos bostadsrättsföreningen.

Din månadsavgift i Kvarnparken kommer att bli betydligt lägre än en traditionell bostadsrättsförening. I en bostadsrättförening är en betydande del av månadsavgiften räntekostnader och amortering på bostadsrättsföreningens lån - det finns inte här. Däremot betalar du varje månad en avgift till samfällighetsföreningen som täcker drift och underhåll av gemensamhetsanläggningarna. 

Bostaden som investering

När ägarlägenheterna infördes 2009 var ett av målen att bredda och utöka utbudet på bostadsmarknaden genom att underlätta för andrahandsuthyrning. Formen gör det enklare för dig att investera i bostäder. Det är exempelvis möjligt att köpa flera lägenheter utan godkännande av någon förening. En ägarlägenhet kan också köpas av en juridisk person. 

3 fördelar med ägarlägenheter

1)    Fritt och flexibelt
Formen är idealisk för dig som bor utomlands på vintrarna, säsongsarbetar på annan ort eller av andra skäl vill kunna hyra ut din bostad utan hinder.

2)    Kontroll över kostnader
Du betalar inte för några gemensamma lån. Dina kostnader är dina, vilket också ger dig goda möjligheter att påverka dem. Du kan även pantsätta och belåna din bostad precis som en villaägare kan göra.

3)    Utökad bostadsmarknad
Eftersom en del av köparna kommer att se ägarlägenheten som en investering, kommer formen att göra fler bostäder tillgängliga på hyresmarknaden.

Flexibla planlösningar

Med storlekar från 1 till 3 rum och kök finns här goda chanser att hitta ett hem som matchar just dina önskemål. Planlösningarna är öppna och flexibla. I möjligaste mån är de planerade så att lägenheterna får en privat del med sovrum samlade för avkoppling och vila samt en social del för gemenskap och möjlighet till barhäng mellan kök och vardagsrum. 

TV, telefon och dator ansluts till Telia öppen fiber. Postboxar i trapphus på entréplan och hiss finns till varje våningsplan inklusive parkeringsgaraget.

 

Grafiska element

På husets ena gavel skapas ett strikt grafiskt mönster som påminner om kvarnvingar. Inne i trapphusen hittar du moderna grafiska bildkollage på väggarna som tar upp färgskalan från husets fasad.

Balkonger och uteplatser

Samtliga bostäder har rymlig balkong eller uteplats med plats för både odlingar och utemöbler. En lägenhet får fransk balkong.

Innergård

Kvarnparken har en stor gemensam gård som delas med intilliggande föreningar. Gården utrustas med en social samlingspunkt - en pergola och sittgrupper.

Garage och cykelförvaring

Parkeringsgaraget gör att du inte behöver skrapa bilrutor om vintrarna.  Till 5 av Kvarnparken, etapp 2:s 10 bostäder ingår parkeringsplats i garaget. 

Är du istället cykelburen finns cykelställ i anslutning till huset samt cykelförråd i källaren. 

 

Källarförråd

I Kvarnparken bor du bekvämt med smarta förvaringslösningar i lägenheten. Förutom den ingår ett eget lägenhetsförråd i källarplanet som nås med hiss.

I lägenheten ligger en mattlackad ekparkett och väggarna är vitmålade, vilket ger utrymme för dina personliga inredningsdetaljer och stil. 

Det finns även ett utbud av inredning som kan väljas utöver original. Utbudet är valt speciellt för Kvarnparken och presenteras i katalogen Inredningsval, där även kostnad för respektive alternativ framgår.

Om du vill göra förändringar utöver JMs inredningsval kan du göra dessa först efter att du tillträtt bostaden i Kvarnparken ägarlägenheter.

Klassiskt funktionellt kök

Köket utrustas med rostfria vitvaror samt smidiga funktioner i matlagningen som induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn och helintegrerad diskmaskin. 

Stilrent och klassiskt kök från Marbodal med vit slät lucka, handtag i rostfritt samt en mörkare grå laminatbänkskiva. Ovanför stora kakelplattor i vitt som förstärker den ljusa känslan.

Stilrent badrum

I JM Original ligger ett mörkgrått kvadratiskt klinker och på väggarna sitter stora vita kakelplattor. Kommoden och spegelskåpet med eluttag kommer från INR.

I duschutrymmet bakom en skärmvägg i klarglas monteras ett flexibelt duschmunstycke med val av olika duschstrålar.

I anslutning till tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin sitter JMs egna torkställning John med tio meters torklängd.

PRAKTISK Förvaring

Förvaringsmöjligheterna är goda i klädkammare eller skjutdörrsgarderober, utrustade med hylla, klädstång och trådbackar. Till bostaden hör också ett källarförråd för säsongsförvaring och saker du inte behöver tillgång till varje dag. 

Inredningsval

Om du bokar i ett tidigt skede har du möjlighet att sätta en egen prägel på din bostad och handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment. Under inredningsvalen har du hjälp av en av våra inredare som bollplank, som kan lotsa dig rätt i sortimentet utifrån dina önskemål och ge dig tips om hur du kan tänka kring dina val.

Om du vill göra förändringar utöver JMs inredningsval kan du göra dessa först efter att du tillträtt bostaden. Så länge du inte gör några ändringar på samfällighetens byggdelar kan du i princip göra alla förändringar som du önskar i en ägarlägenhet i Kvarnparken, och för dessa förändringar behöver du inte be om lov.

 

Katalog Inredningsval (preliminär)

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Luthagen

  I populära Luthagen bor du på skiljelinjen mellan stad och natur. Nya bostadsområden tar form i en flirt med Luthagens traditioner och historia. Det mesta du kan tänkas behöva ligger inom bekvämt cykel- eller promenadavstånd.

   Läs mer

  Trygghets­paketet

  Dubbel boendekostnadsskydd, tillträdesskydd och trygg förening.

   Läs mer

  Jämför bostäder