JM does not take responsibility for the translation
Öster Mälarstrand

Öster Mälarstrand

Västerås

Öster Mälarstrand

Sjöglitter, skogsdoft och stadspuls. Bo i ett av Västerås vackraste bostadsområden intill Mälarens vatten och skog med närhet till både lekpark, båtplats och service. Här bygger JM flera kvarter som får en perfekt balans mellan ett modernt boende och ett aktivt cityliv med hög puls.

Vattenläget på Öster Mälarstrand är unikt, där de vackra småbåtshamnarna ligger som ett spunnet nät utmed kanten. Från småbåtshamnen löper strandpromenaden hela vägen till stadens centrum med butiker, restauranger, service och nöjen.

Projekt i området

I närheten

Kolla restider

  Fritid och rekreation

  Öster Mälarstrand ligger på marint guldläge precis vid Mälaren. Här finns kajer, bryggor, båtar, restaurang, och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. Det finns även möjlighet att hyra plats för din egen båt.

  För den friluftsintresserade finns också mycket att hämta - året runt. Cykla eller promenera till några av Mälarens finaste badstränder. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren. 
  För större naturupplevelser är Björnön väl värt ett besök. 

  Det är också ett parkgrönt område som kantas av Notuddsparken och Mälarparken samt sluter sig runt Kapellparken.

  Kommunikationer

  Buss 11 har sin ändhållplats på Öster Mälarstrand, dessutom trafikerar flera stadsbussar Björnövägen och tar dig till stadskärnan på några minuter. Med bil tar du dig också snabbt till centrala Västerås eller ut på motorvägarna via E18. 

  Vill du promenera finns strandpromenaden från småbåtshamnen till stadens mitt. Föredrar du cykel tar du dig till Västerås centrum på mindre än 10 minuter.

  Service och butiker

  På gångavstånd från Öster Mälarstrand ligger Viksängs köpcentrum med ett praktiskt serviceutbud. Hälla Shopping når du på fem minuter med bil. 

  Önskar du mer stadskänsla ligger Västerås city bara några kilometer bort med shopping, caféer, service, nöjen och restaurangutbud.

  Förskolor och skolor

  Flera för- och grundskolor finns i området. I intilliggande Viksäng ligger närmaste högstadieskola.

  Öster Mälarstrand är en plats för barn och barnbarn. Här byggs en spännande temalekplats, äventyrsbadet Kokpunkten ligger på kort promenadavstånd och när snön ligger vit på marken är Himlabacken en populär pulkabacke.

  Ett växande område

  Öster Mälarstrand är en stadsdel på frammarsch. Ambitionen är att bygga en naturskön och sammanhållen stadsdel med exklusiv arkitektur på det fina strandläget. 

  I utformningen av det nya området kommer stor vikt att läggas på att skapa lugna och trygga gator där nyanlagda parker och torg blir välkomna tillskott i kvarterslivet. I takt med att nya invånare flyttar in attraheras ytterligare service, handel och restauranger till området. Det blir ett modernt hamnkvarter att slå rötterna i.

  Jämför bostäder