JM does not take responsibility for the translation
/ 4

Västmanland / Östermalm

Österport 5 Till salu : Se lediga bostäder

Industriretro med finess

 • Kommun: Västerås
 • Område: Östermalm
 • Pris: 1 300 000 - 4 650 000 kr
 • Avgift: 2 650 - 5 900 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 35 - 115 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Gjutare Granströms gata
  72212 Västerås
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 4, 2019 - Kvartal 1, 2020 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 54 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 60

Två rum och kök med dubbla balkonger

Tvåorna på 60 kvm har välplanerade ytor och ett bra ljusinsläpp då det finns fönster i två olika väderstreck. Här kan du njuta av morgonsolen från den inglasade balkongen och av kvällssolen från den andra balkongen som vetter in mot gården. Jag vill veta mer!

Är du intresserad av privat visning, kontakta Gunilla Hedman på 073-512 31 55 , eller Lisa Andgrim på 073-681 70 43.

Nu uppför vi ytterligare 60 moderna bostäder om 1-5 rum och kök i populära Österport på Östermalm. Här bor du i ett absolut cityläge i ett anrikt kvarter präglat av det starka industrihistoriska arvet från Aseas Mimerverkstad.

Österport 5 blir det sista avslutande huset i kvarteret Österport. Aseas gamla vackra verkstadsområde får nu sin efterlängtade tillökning där kvarteret växer fram. Här bor du på en av Västerås mest centrala adresser med närhet till shopping, restauranger, kultur och goda kommunikationer.

Centralt läge

Centralstationen är knutpunkten för alla transporter i stan och ligger bara fem minuters promenad bort. Härifrån utgår bussar till en mängd olika destinationer och du tar dig smidigt med tåg mot bland annat Örebro och Stockholm. Tågen mot Stockholm går under rusningstid varje halvtimme. Bilburna är snabbt ute på E18, och kan sedan smidigt parkera i garage under huset eller i närliggande parkeringshus. Cykelrum finns i källaren.

Gott om förvaring

Samtliga lägenheter erbjuder gott om förvaring förutom de ytor som finns inne i bostaden ingår också ett separat förråd. Du får en generös möblerbar balkong eller om du bor på markplan, en härlig uteplats.

Självklart har du också tillgång till en gemensam innergård som bjuder på ett kontrasterande lugn till stadskärnans liv. Här finns lekytor för barnen och även platser för rekreation och avkoppling. Får du långväga gäster kan de inkvarteras i föreningens gemensamma övernattningsrum.

 

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Österport 5

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Om byggnaden

Det första du möts av när du kliver in genom porten till Österport 5 är en välkomnande och luftig entré med högt i tak.  Här hittar du 60 välplanerade bostäder med öppna planlösningar och ljusinsläpp från minst två väderstreck. Storlekarna varierar på mellan 1-5 rok och är fördelade på åtta våningsplan. Samtliga lägenheter har antingen balkong eller uteplats och det finns gott om förvaringsutrymmen. Förutom de som finns inne i själva bostaden ingår också ett källarförråd.

Husets fasader kläs med rött tegel mot gatorna och vitt tegel vid entréer och innergård. 

Balkong, uteplats och gemensam innergård

Samtliga bostäder har antingen stor möblerbar balkong på mellan 6-10 kvm eller, om du bor på nedre plan en härlig uteplats med rum för både utemöbler och kanske en liten trädgårdsodling. Entrébalkongerna får ljus träpanel vilket bryter av mot den övriga tegelfasaden på ett snyggt sätt. Beroende på vilken bostad du väljer får du antingen en helt inglasad balkong medan andra är öppna med så kallade pinnaräcken, några av de lite större lägenheterna har till och med två balkonger.

I kvarterets mitt finns en grönskande innergård som delas med övriga föreningar i Österport. Behöver du extra sovplatser har föreningen ett övernattningsrum som kan bokas.

Parkering och förråd

Bilparkering finns att hyra i garage under gården med direkt anslutning från källaren, samt i närliggande parkeringshus. Vid några p-platser i det egna garaget finns möjlighet att ladda elbil.

Den centrala adressen ger även cyklisten ett bra utgångsläge för att transportera sig. Österport har gott om plats för cyklar, med cykelrum i källaren samt cykelställ på gården samt utanför huset. Föreningen har ett övernattningsrum att boka om du får långväga gäster.

Till samtliga lägenheter hör ett eget förråd som du hittar i husets källarplan och nås med hiss. Barnvagns- och rullstolsförråd finns också att nyttja i anslutning till entréerna. 

Österport 5 blir pricken över i:et

- Att få avsluta Mimerkvarteret, Aseas historiska industrikvarter, var som att sätta pricken över i:et berättar arkitekten Anna Kovacs från Archus. Anna var med redan i utformningen av områdets detaljplan för 15 år sedan.

- Målsättningen genom hela processen har varit att skapa en trevlig boendemiljö och samtidigt bevara och förvalta den strama industriarkitekturen, säger hon.

Telia Triple Play

Fastigheten ansluts till Telia Triple Play och försörjs med tele, tv och data via fiber. I månadsavgiften ingår cirka 18 kanaler.

Entrén utrustas med digitalt våningsregister och digital anslagstavla. Det är också här din postbox är placerad. Tidningshållare placeras intill varje lägenhetsdörr. Kärl för sortering av hushållsavfall finns i soprum, beläget i huset på markplan.

En grönskande innergård

Innergården bjuder på ett kontrasterande lugn till stadskärnans liv och är gemensam med övriga etapper av Österport. Här finns bland annat parkering för lådcyklar och lekytor för barn.

Varför inte slå dig ned en stund på någon av sittytorna och njut i solskenet en vacker vårdag, eller kanske spela krocket med familjen eller vännerna på någon av de öppna gräsytorna.

Ett kök att lita på

Köket är platsen där vi ofta samlas för att umgås. Därför är det viktigt att det, förutom att det har snygg design och är lättstädat, också är modernt och har praktiska funktioner.

Ditt nya kök är genomtänkt in i minsta detalj. Bänkskåpen med vita släta luckor från Marbodal har dämpade fullutdragslådor vilket hjälper dig att snabbt hitta den där cayennepepparburken i kryddlådan.  Väggskåpen ansluter till taket för att undvika dammsamlande ytor vilket gör ditt kök lättstädat.  Handtagen är av rostfritt stål och den tåliga laminatbänkskivans grå färg bryter av det vita på ett snyggt sätt.

Behöver du sedan använda stavmixer eller matberedare finns det gott om eluttag i anslutning till arbetsytan. Ditt kök utrustas med energisnåla vitvaror som exempelvis induktionshäll från Siemens. Vi ser helt enkelt till att du har funktionerna som hjälper dig i köket!

 

 

Var sak på sin plats

Har man bara gott om förvaringsutrymmen är det ingen konst att hålla ordning och reda hemma. Vi vill ju att du ska trivas länge på din nya adress och har därför satsat på effektiv förvaring i din bostad.

Skjutdörrsgarderob och klädkammare (garderob i mindre lägenheter) har flexibel inredning och gör dem anpassningsbara efter dina behov. Förutom dessa förvaringslösningar har du också ett förråd där du kan förvara allt det där som du inte behöver dagligdags.

Effektivt badrum

I badrummet har du gott om plats att förvara schampoflaskor, handdukar och annat i både kommod och väggskåp.

Väggarna får stora vita blanka kakelplattor vilket ger rummet ett större intryck. Detta ger ju också färre fogar och underlättar därmed städning. Till detta får du ett kvadratiskt mörkgrått lättskött klinkergolv. Handduschen har ett generöst munstycke med flera olika val av duschstrålar.

Du tvättar i maskin från Siemens och kan enkelt hänga upp tvätten för tork på den väggfasta torkställningen John som har hela 10 meters torklängd.

Att göra inredningsval

Om du bokar din bostad i tidigt skede har du möjlighet att handplocka detaljer ur vårt inredningssortiment. Som bollplank har du en av våra inredare, som kan lotsa dig till de delar i sortimentet som är lämpliga för just dina önskemål och ge dig tips om hur du kan tänka kring dina val.

Till katalog för inredningsval

Till solstudien

SÅ HÄR FUNGERAR DEN: 

1. Välj datum genom att klicka på  21 juni eller 1 september.

2 Dra i markören för att se solens rörelse över huset under olika klockslag.

 

2 rok på 60 kvm

Välplanerade ytor
I ett mycket centralt läge i Västerås, nära kommunikationer och all tänkbar service erbjuder vi välplanerade lägenheter om 2 rok på 60 kvm. Här får du inte mindre än två balkonger. Den ena i härligt västerläge, med utsikt över den grönskande innergården, i anslutning till entrén till lägenheten. Den andra balkongen är inglasad och vetter åt öster. 

Fullutrustat kök
Köket är fullt utrustat med energisnåla vitvaror från Siemens, här finns diskmaskin, kombinerad kyl och frys, micro, samt spis med induktionshäll.  Skåpluckorna från Marbodal är i originalutförande vita och till det bryter en grå laminatbänkskiva av på ett snyggt sätt.

Badrum
Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns gott om förvaring i kommod under handfat samt skåp ovanför tvättmaskin och torktumlare. Duschväggen är av klarglas. 

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Östermalm

  I Österport får du både och – det pulserande utelivet och det trygga hemmamyset i en modern välplanerad bostad. Här har du shopping, nöjen, restauranger och kommunikationer i princip utanför dörren. Utanför din port leder Stora Gatan raka vägen till city.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder