JM does not take responsibility for the translation
Eriksberg

Eriksberg

Göteborg

   Eriksberg

   Det börjar bli livfullt utmed kajerna på Eriksberg med butiker, uteserveringar, evenemangsplatser och sittplatser. Här blandas båtfolk med flanörer, cyklister och motionärer.

   I takt med att Eriksberg har växer blir kajpromenaden ett allt mer attraktivt promenadstråk för såväl boende som besökare. På sommarhalvåret fylls uteserveringarna med gäster.

   Projekt i området

   Kolla restider

    ERIKSBERG


    ALLT FINNS I NÄROMRÅDET

    På gångavstånd ligger Eriksbergs köpcentrum med stormarknad, systembolag och detaljhandel. Runt omkring finns dessutom livsmedelsbutiker, gym, restauranger, caféer, frisersalonger med mera. För dig som gillar att träna finns det flera gym att välja mellan, bland annat SATS, Puls & Träning och Friskis & Svettis.

    Med service nära till hands

    Eriksbergs köpcenter med Coop, Systembolaget, Handelsbanken och några specialbutiker ligger en kort promenad bort. Här ligger också närmaste postutlämningsställe. I närheten av Eriksberg ligger dessutom Ica Kvantum i Sannegården. Närmaste postutlämningsställe är vid Eriksbergs köpcenter.

    Närhälsan Eriksberg ombesörjer allt från mödravård till sjukgymnastik och det finns dessutom tandläkare och privatpraktiserande läkare. Närmaste bibliotek ligger i Lindholmen samt i Kyrkbyn .

    Ta dig vart du vill, när du vill

    Eriksberg har idag en mycket god försörjning med kollektiva transportmedel, både buss och båt med täta turer. Cykel- och gångstråk är även de välutbyggda. Busslinjerna 16, 31, 99 och 45, trafikerar området. Linje 16 är stombussen som går med femminutersintervall under morgon- och eftermiddagstimmarna.

    Älvsnabben, som har 30-minuterstrafik, lägger till vid Dockpiren på Eriksberg. Cyklar du eller vill ta en längre promenad så kan du också utnyttja gratisbåten Älvsnabbare som trafikerar Rosenlund - Lindholmspiren med 15-minuterstrafik och vid högtrafik pendlar över älven var tionde minut.

    Med bil tar man sig snabbt ut på Lundbyleden och vidare in mot Göteborg eller via någon av de andra stora lederna vidare i alla väderstreck. Parkering kommer att finnas i området.

    Till västtrafiks reseplanerare

    FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

    Alla skolstadier finns representerade i närområdet. I det direkta närområdet finns tre förskolor.

    Taubeskolan på Platån är en högstadieskola med klasser upp till årskurs 9. Dessutom finns ytterligare fyra grundskolor i området, varav en är för rörelsehindrade barn och ungdomar. Utöver detta finns sex gymnasieskolor, där flera har specialinriktningar, exempelvis Ester Mosessons gymnasium. Norra Älvstranden är dessutom Göteborgs nyaste universitetsområde och här ligger Campus Lindholmen med bland annat IT-universitetet och Chalmers Tekniska Högskola.

    Ut och njut

    I närområdet finns flera fritidsanläggningar såsom Lundbybadet med inom- och utomhusbad, Bravida arena med allsvensk fotboll, Backa teater och teater Aftonstjärnan samt Älvstrandens bibliotek, alla på Lindholmen. Eriksbergs IF och Warta är två fotbollsklubbar i närområdet. Lite längre bort finns Backaplan med över 120 butiker och Göteborgs centrum ligger 10-15 minuter bort med bil, buss eller båt.

    Jämför bostäder