JM does not take responsibility for the translation
Kronjuvelen
Planerat

Göteborg / Eriksberg

Kronjuvelen

Tar dig till nya höjder

Detaljplanen för Kronjuvelen ännu ej antagen

Detaljplanearbetet pågår för fullt. Planen har blivit godkänd av byggnadsnämnden och ska nu vidare till kommunfullmäktige för antagande. Därför kan vi inte med säkerhet säga hur projektet kommer att utformas eller när det kommer att säljstarta. Om du är intresserad av att veta mer om hur detaljplanearbetet fortlöper kan du läsa mer på kommunens hemsida.

I det historiska Kvarnenområdet på Eriksberg bygger JM ett projekt som tar dig till nya höjder. Kronjuvelen blir ett 23 våningar högt landmärke med fantastiska utsikter över Göteborg och Göta älv.

Kronjuvelen är en del av projektet kring Silon. Här planerar vi för cirka 230 moderna bostäder med balkong eller uteplats och härliga vyer över Göteborgs inlopp. Kronjuvelen kommer att bestå av 165 st bostäder om 1- 4 rum och kök som spänner från 43 till 120 kvadratmeter samt en gemensamhetslokal/ terrass.. Byggnaden blir ett landmärke som sätter Eriksberg på kartan och präglas av spännande arkitektur. 

Kronjuvelen ingår i det som kallas BoStad 2021, tidigare Jubileumssatsningen, vilket innebär att när Göteborg fyller 400 år 2021 ska 7 000 nya bostäder utöver det ordinarie bostadsbyggandet (ca 2 000 bostäder per år) stå färdiga.

Planerad säljstart för Kronjuvelen är hösten 2018.  

En del av en bättre stad
Den växande bristen på bostäder i Göteborg är en stor utmaning för staden. För att bemöta utmaningen samarbetar JM och Göteborgs stad i projektet Bostad2021 som pågår fram till Göteborgs 400 års jubileum. Projektet ska bidra till en bostadssatsning utöver det vanliga och målet är att göra Göteborg till en ännu bättre stad. Bostäderna i Kronjuvelen, är bara ett exempel på flera bostadsprojekt inom JM som ingår i satsningen. På JM bygger vi inte bara hus som du trivs i, vi är även samhällsbyggare som värnar om god utveckling för samhället som helhet.


Kolla restider

  Få förtur till din drömbostad

  Som VIP-kund får du förtur till JMs och Borätts bostäder. Det innebär att du har möjlighet att boka dig för en bostad innan de släpps till allmän försäljning.

   Läs mer och registrera dig

  Inredningsval

  Den fasta inredningen, JM Original, komponeras av våra inredare med fokus på form, funktion och hållbarhet. För att du ska kunna sätta en egen prägel på din bostad kan du också handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment.

   Läs mer om inredningsval

  Jämför bostäder