JM does not take responsibility for the translation
/ 3

Västra Götaland / Eriksberg

Kronan Till salu : Se lediga bostäder

27 våningar nytt landmärke

 • Kommun: Göteborg
 • Område: Eriksberg
 • Pris: 6 295 000 - 11 995 000 kr
 • Avgift: 4 400 - 7 000 kr
 • Antal rum: 3 - 5
 • Boarea: 78 - 147 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 3, 2022 - Kvartal 4, 2022 (Preliminärt)
 • Bostäder: 10

I Kronjuvelen lever du bokstavligen på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Välkommen hem till kronan på verket i etablerade Eriksberg.

Lägenheternas läge i höghusets två översta bostadsplan bäddar för panoramavyer som består av allt från hav och stad till skog och berg. Det är svårslagna utsikter som tas tillvara på i flera rum och på balkonger, där stora fönster fångar såväl omgivningarna som årstidernas alla skiftningar.

Men Kronan står lika mycket för en högre inredningsnivå och för större möjligheter för dig att välja utformningen av din bostad.

Lägenheterna i Kronan ligger närmast en av Kronjuvelens allra största tillgångar – den gemensamma takvåningen. Här finns gemensam takterrass, festlokal och bastu. Här kan ni i skydd från vind njuta av sol och utsikt samt följa stadens rörelse och upptäcka Göteborg i alla väderstreck. Här kan du på avstånd iaktta innerstadens siluetter, älvens båttrafik och skärgårdens väderfenomen – på taket behöver du inte välja.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Eriksbergs nya landmärke

Kronjuvelen är Eriksbergs nya landmärke som likt bockkranen syns från stora delar av staden. Byggt på en kulle med 23 bostadsplan blir höghuset det klart högsta i den etablerade stadsdelen och en symbol för nya Eriksberg. Det är mer än den rejäla höjden som gör att huset sticker ut.

– Vi har utgått från det som fanns på platsen och adderat en årsring. Kronjuvelen är en vidareutveckling av arkitekturen på Eriksberg, säger Kajsa Crona, arkitekt på Sweco, som ligger bakom Kronjuvelens utformning.

Panoramautsikter från öppningsbara uterum

Kronjuvelens höjd bäddar för fantastiska lägenhetsutsikter och med husets diamantform utnyttjas panoramavyerna verkligen till fullo. Flera av lägenheterna har utblickar åt minst två håll. I de större lägenheterna i söderläget ser du såväl in mot staden i öster som mot Älvsborgsbron i väster.

– I flera lägenheter räcker det att du tar ett steg in från hallen för att se över till andra sidan älven. Det tack vare fina siktlinjer i planlösningarna, säger Kajsa Crona.

Alla lägenheter mäter 2,60 meter i vardagsrummet och får låga fönsterbröstningar som skapar ytterligare rymdkänsla. Flera av lägenheterna erbjuder flexibla planlösningar som gör att du kan välja bort väggar till fördel för större rum. I en del av planlösningarna kan du dessutom välja hur köket ska utformas. Flera av de större lägenheterna har inglasade hörnbalkonger som kan öppnas i flera väderstreck.

Uppseendeväckande höghus med industriellt arv

Det är den tidigare Juvelsilon som banat väg för Kronjuvelens höjd. Höghuset byggs på samma plats och blir med sina 27 våningar ungefär dubbel så hög som sin föregångare. På samma gång har Kronjuvelen tydligt släktskap med omgivningens anrika magasinsbyggnader. Rödbrunt och robust tegel skapar ett vävt mönster i fasaden med tidlösa linjer, pilastrar och reliefer. Det industriella arvet syns även på de mörka fönsterkarmarna. Omsorgen i arkitekturen gör att huset står sig både i dag och i morgon.

– Det är ett uppseendeväckande höghus i Göteborg men också ett tidlöst bostadshus som tack vare noggrannheten i detaljer kommer att leva under många år, säger Kajsa Crona.

Utsiktsvåning högst upp – restaurang och foajé längst ned

Husets översta våningsplan är reserverat för gemenskap. Här finns föreningens relaxavdelning med bastu och en stor takterrass för alla som bor i huset. Dessutom har denna högsta våning en gemensam takterrass som går runt hela huset och som möjliggör att du kan få uppleva omgivningen i 360 grader.

– När som helst kan de som bor i huset åka upp för att titta på hela staden, säger Kajsa Crona.

Innanför inglasningen ligger dessutom en gemensamhetslokal med plats för 40 personer. Med tanke på utsikten och att närmaste restaurang bara ligger en hissfärd bort finns det inget bättre ställe att fira på. Restaurangen i bottenplanet ligger vägg i vägg med din och dina grannars lobby. I den möblerade foajén väntar du bekvämt på bussen under regniga dagar. När solen skiner är den gröna gården strax utanför entrén ännu ett ställe där du kan träffa grannar spontant.

Eriksbergs slipade diamant – även på natten

En stor del av Kronjuvelens identitet utgörs av dess speciella siluett. Höghuset har sex hörn som passande nog kan föra tankarna till en slipad diamant. Husets namn till trots har utformningen bara valts av arkitektoniska anledningar.

– Även om det är ett stort hus så upplevs det slankare tack vare formen och skuggorna. Fler sidor gör dessutom att det är lättare att se runt och bakom huset, säger Kajsa Crona.

Höghuset kommer även att sticka ut och synas på långt håll under nattetid. Som en del av arkitekturen belyses den översta våningen efter mörkrets inbrott.

Men mest ger diamantformen svårslagna lägenheter med unika planlösningar inuti huset.

– De extra hörnen ger en knäck som gör att lägenheterna får en vridning. Det gör att även den som bor i en tvåa kan få utsikter i flera väderstreck, säger Kajsa Crona.

Högre inredningsnivå på översta bostadsplanen i ”Kronan”

På de två översta bostadsplanen i Kronjuvelen höjs inredningsnivån ytterligare ett snäpp. I köket handlar det bland annat om bänkskiva i kompositsten, integrerad kyl och frys samt internetuppkopplade vitvaror som kan kontrolleras via din smartphone. Våningsplanets femmor (möjlig 4 rok) får dessutom vinkyl. Badrummen i samtliga lägenheter får förutom takdusch även komfortgolvvärme som standard. Tryckknappsdimmer till takuttagen ingår i alla rum.

Hög standard och stilrena val

Att din lägenhet i Kronan håller en hög standard som valts ut särskilt av våra inredare märker du så snart du klivit över entrétröskeln. I taket syns stilrena spotlights som ger effektiv belysning. Längs golvet ligger snygg, slittålig och mattlackad enstavsparkett som fortsätter in i kök, vardagsrum och sovrum. Rummens väggar, dörrar och tak går i vitt som ger viss kontrast mot både golv och fönstrens grå fönsterbrädor i stilren kalksten. Den klassiskt ljusa färgskalan utgör en tidlös grund som ger ditt bohag större uppmärksamhet i lägenheten.

3D-visualisering visar ett badrum med bastu som ligger i anslutning till master bedroom i 5 rok i Kronan.

Eleganta kök från Ballingslöv

Lägenhetens öppna förhållande mellan kök och vardagsrum bjuder in till gemenskap. På samma sätt ger de generösa köksytorna genomtänkt plats för dig bland grytorna. Köken får ett gediget intryck genom inredningen från välkända Ballingslöv. Varmgrå köksluckor går mot vitgrå kompositstenskiva som även får löpa upp som stänkskydd på väggen. Lösningen är modern och ljussätts med stämningsfull LED-list med dimmer.

Vitvarorna från Siemens/Siemens Home Connect består av ugn och micro som i de större bostäderna placeras i arbetsvänligt högskåp. Alla lägenheter får effektiv induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kyl/frys i stilfullt rostfritt. I de större lägenheterna är kyl- och frysskåpen integrerade.

Stilrena badrum med praktisk tvättstuga

Den gedigna känslan fortsätter i badrummet. Precis som i hallen är integrerade spotlights med dimmer standard. Väggarna får vitmatt kakel mot grå klinker på golvet. Svängbara dörrar i klarglas skapar en praktisk duschhörna med takdusch och exklusiv känsla. Spegelskåp och vägghängd kommod ger gott om plats för både rakskum och tandborstar. Ytterligare förvaring finns i tvättskåpet från Ballingslöv ovanför tvättmaskinen och torktumlaren från Siemens. De mindre lägenheterna får kombimaskin. I Kronjuvelen är alla badrum kombinerad tvättstuga med JMs innovativa torkställning John som ger många meter att hänga tvätten på.

Generös plats för dina tillhörigheter

I Kronan har vi tänkt extra på din plats för kläder, handdukar och andra tillhörigheter. Vi på JM vet hur uppskattad god förvaring är för den som bor i lägenhet. Alla lägenheter får klädkammare eller större skjutdörrsgarderober med flexibel inredning som du kan variera och bygga ut efter dina behov. Vad som ingår i din lägenhet framgår av planritningen.

Sätt din egen prägel med tillval

Originalinredningen i Kronan gör att du kan känna dig trygg med att din nya lägenhet håller en hög boendestandard under lång tid. Vårt inredningskoncept JM Original består bara av detaljer som valts ut särskilt av våra inredare utifrån design, kvalitet och hållbarhet. Samtidigt vill vi erbjuda dig möjligheten att göra din bostad mer personlig genom att kunna göra tillval. Tillvalsmöjligheterna framgår av inredningskatalogen och görs under ett privat inredningsmöte tillsammans med vår inredningsansvarige. Många val kan göras helt utan kostnad.

 

Mitt i etablerade Eriksberg

Kronjuvelen erbjuder boende med Hisingens högsta närvaro. Den iögonfallande byggnaden utgör ett av de sista kvarteren som byggs nära Eriksbergstorget. Det betyder att det här är bekvämt boende nära matbutiker, barnomsorg, skolor och allt annat som vardagen kräver. Samtidigt ligger lägenhetslivet i Kronjuvelen tätt inpå välkända restauranger, uppvuxna parker och levande kajstråk.

 

Bara en båtresa från stan

På samma gång gör Eriksbergs läge att det aldrig är långt till allt det som innerstaden har att erbjuda. Från färjeläget går båtar såväl till Lilla bommen som Klippan i Majorna. Eller varför inte cykla den korta biten till Lindholmen för att ta gratisfärjan över till Stenpiren på vardagar? Från Eriksbergstorgets busshållplats går flera linjer som tar dig till Brunnsparken på bara en kvart. Dessutom erbjuder hållplatsen direktlinjer till Backaplan, Bäckebol och Frölunda torg.

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Eriksberg

  Det börjar bli livfullt utmed kajerna på Eriksberg med butiker, uteserveringar, evenemangsplatser och sittplatser. Här blandas båtfolk med flanörer, cyklister och motionärer.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder