JM does not take responsibility for the translation
Gamlestaden

Gamlestaden

Göteborg

   Gamlestaden

   Gamlestadens fabriker kommer bli en ny del av Göteborgs centrum med all tänkbar service i den mest centrala delen av Gamlestaden, endast 3 km och en hållplats med spårvagn ifrån Göteborgs central. Här växer ca 300 nya bostäder fram.

   Gamlestadens medeltidsinspirerande stadsplan, landshövdingehusen och de många arbetsplatserna i närområdet gör att stadsdelen idag framstår som en levande, internationell småstad med gott om restauranger, affärer och annan service. Runt Gamlestan och närliggande Kviberg satsas det starkt på fritidsaktiviteter och kultur. Här kan du uppleva bland annat nordens största multisportanläggning med väldens största beachvolleybollhall, gym, skid- och klätterdome samt museum, marknader, jazzfestival och bibliotek.

   Projekt i området

   Kolla restider

    GAMLESTADEN


    HANDELSKVARTER

    Ett nytt handelskvarter är på frammarsch i området. I de gamla tegelfastigheterna flyttar olika verksamheter in och det blir ett blandat utbud av kläd- och livsmedelsaffärer, restauranger, kontor och mycket mer.

    I Gamlestaden finns all typ av vård, service, affärer och restauranger. En liten bit norrut längs Gamlestadsvägen finns en handelsplats med flertalet butiker så som Willys, Överskottsbolaget, ett bushus för barnen, restaurang m.m.

    Läs mer om stadsuvecklingen kring gamlestaden

    Med närhet till motionsmöjligheter

    Närliggande Kviberg är ett område med stark idrottsprofil. Här finns det mesta för den fotbollsintresserade men också fina klätterleder i Klätterdomen, Bunkeberget Skatepark och världens största hall för beachvolleyboll. Göteborgs Nya Arena är Nordens största med skidanläggning, skola, konstgräsplan och konferens samt en ny aktivitetspark med fotboll i bur, balanslek, beachvolleyboll, streetbasket, bollplank och hinderbana.

    Goda kommunikationer

    Området har ett par hundra meter till det planerade resecentrum med flera spårvagnslinjer och pendeltåg som väntas vara klart i mitten på 2018.

    Kommunikationerna kring Gamlestaden idag är mycket bra och det finns flertalet att välja mellan som spårvagnslinjerna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, samt busslinjerna 58, 69, 159 och 519 som tar dig på cirka 10 minuter till centrala Göteborg. Här finns även en pendelstation, Gamlestadens station, som tar dig vidare med tåg.

    FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

    I Gamlestaden har du närhet till både skola och förskola. Det finns sex kommunala skolor, tre friskolor, en kulturskola med musik och dramaundervisning och sju enskilda förskolor i området.

    Gamlestaden - på väg in i framtiden

    Jämför bostäder