JM does not take responsibility for the translation
Majstången
Slutsålt

Göteborg / Kungsladugård

Majstången

Modernt och genuint i Kungsladugård

Majstången

I området kring Mariaplan, i det pittoreska Kungsladugård, planerar vi att bygga ett nytt flerbostadshus med 79 bostäder. Här får du en unik chans att bo modernt och bekvämt med bevarad känsla av mysiga landshövdingehus.

JM planerar att bygga 79 nya lägenheter med bostadsrätt om 1-4 rum och kök. Bostäderna blir ljusa och moderna där de flesta utrustas med balkong eller uteplats.

Husets exteriör kommer att knyta an till den omkringliggande bebyggelsen, och väl smälta in i den karaktäristiska miljön. I området nära Mariaplan finns en blandning av flertalet små butiker, caféer och restauranger.

Situationsplan över Majstången och de två etapperna.

I närheten

Kolla restider

  Byggnaderna

  Charmiga landshövdingehus och blomstrande innergårdar är karaktäristiskt för området och det har vi tagit med oss i Majstången. Här bygger vi ett J-format hus med landshövdingekaraktär i fyra våningar. Bottenvåningen i tegel och de övre våningarna med träfasad.

   Läs mer om byggnaderna

  Inredning

  Interiören i Majstången är det som kommer att skilja bostäderna ifrån de gamla landshövdingehusen i området. Här fyller vi rummen med ljusa och moderna materialval, vitmålade väggar, askparkett på golven och helkaklade badrum. Kritvita kök ifrån Marbodal kompletteras med rostfria vitvaror ifrån Siemens. En del av lägenheterna utrustas dessutom med en väl tilltagen köksö.

  Badrummen är helkaklade med vita blanka kakelplattor på väggarna och en grå klinker på golvet. Här finner du bland annat duschhörna i klarglas, vit kommod, torkställning, tvättmaskin och torktumlare alt. kombimaskin och väggskåp.

  En stadsdel med historia

  Kungsladugård är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och här finns fler landshövdingehus än någon annanstans. Husen kännetecknas av att bottenvåningen är anlagd i sten, medan andra och tredje våningen är uppförd i trä. Främst är det en karaktäristisk hustyp för Majorna och Kungsladugård, men påträffas även i andra delar av Göteborg.

  Jämför bostäder