JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Västra Götaland / Kviberg

Kvibergs Esplanad Till salu : Se lediga bostäder

Stadsliv med extra allt

 • Kommun: Göteborg
 • Område: Kviberg
 • Pris: 2 045 000 - 4 345 000 kr
 • Avgift: 2 900 - 4 700 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 4
 • Boarea: 46 - 92 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress:
  41528 Göteborg
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående - Kvartal 4, 2019
 • Energiklass: C 56 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 108

Mitt mellan Kvibergs kaserner och grönskande Säveån ligger bästa läget för ett bekvämt stadsliv. Här bygger vi Kvibergs Esplanad, med välplanerade kvadratmeter och unika vindsvåningar på gångavstånd till det mesta.

I hjärtat av Kvibergsstaden fortsätter vi nu att skapa kvarter för ännu mera cityliv. Kvibergs Esplanad får 108 välplanerade lägenheter i två lamellhus och ett punkthus. I ett stadsmässigt kvarter nära allt det som du behöver för ett välfungerande vardagsliv. Allt på behändigt avstånd som gör att du kan låta bilen stå.

De flesta lägenheterna får generös balkong eller tilltagen träterrass, noga utvald inredning och goda förvaringsmöjligheter. Vissa lägenheter har extra klädkammare. Några av lägenheterna är vindslägenheter med upp till 2,70 meter i takhöjd. Vissa av vindslägenheterna har till och med två balkonger.

Här finns planlösningarna som passar alla livssituationer. Från tvåor med plats för två, till treor med större, halvöppna kök och fyror som får extra wc. I alla lägenheterna ingår prisvärda och flexibla kvadratmeter som ger genomtänkta och användbara ytor.

Allt förpackar vi i en arkitektur som flirtar med vackra Kviberg kaserner.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Kvibergs Esplanad

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Två typer av hus

De lägre antalen våningarna knyter an till de kulturhistoriska villorna i närliggande Utby. De moderna inslagen ger samtidigt en koppling till den nyare bebyggelsen i kringliggande Kvibergsstaden. Men mest av allt syns influenserna från de ståtliga kasernerna.

Punkthuset får rödare fasader när även fogen mellan tegelstenarna går i rött. Taken blir flacka och här ramas balkonger och uteplatser in av röd träpanel. 

Lamellhusen får också röd fog men bara längs entréplan. Från våning två och uppåt ger vit fog en ett eget utseende, tillsammans med grå träpaneler.

– Genom att bryta fogen ovanför entrévåningarna får vi en markant skillnad, samtidigt som det gör att husen hålls ihop, säger Hugo Löfgren, arkitekt vid Lindberg Stenberg Arkitekter som ritat Kvibergs Esplanad.

Vindsvåningar i lamellhusen

Högst upp i lamellhusen görs plats för vindsvåningar med burspråk som ger fina utsikter in över innergården men också en tydlig karaktär åt de lägre husen.
– Det ger spännande lägenheter med mysig vindskänsla, men också ett kaxigare uttryck utifrån när det händer något på taken, säger Hugo Löfgren. 

Balkonger och uteplatser

Balkongerna är långa med generöst utrymme och vetter in mot gården. Här finns plats för möblemang, odlingar och gemenskap. Entréplanen utmärker sig genom att vissa lägenheter får upphöjda träterrasser med integrerade trappor som går till och från markplan, och allt det som gården mellan husen erbjuder.

Gårdsliv med flera sorters lek och gemenskap

På den gemensamma innergården byggs två ytor där de mindre barnen kan leka. Med mer än bara traditionella lekredskap som gungor och sandlåda. Här kommer även fler mötesplatser för både yngre och äldre att skapas – där grannar kan fika eller bara umgås spontant.

Lisa Dahlqvist är projektledare för Kvibergs Esplanad vid JM.
– I anslutning till lekplatserna bygger vi ett träddäck med sittplatser där vi tänker att människor ska kunna mötas.

Tilltagna förråd och parkering

Både i källarplan och på vindarna görs plats för tilltagna lägenhetsförråd. Eftersom vi på JM vet att förvaringsmöjligheter betyder mycket för er som flyttar in.

– Det är också därför som vi har gjort vindsförråden större än standard. Med extra golvyta som ger ovanligt mycket förvaring, säger Lisa Dahlqvist.

Barnvagnar förvaras i gemensamma förråd liksom cyklar som även får ställ utomhus. Innergården får även några parkeringsplatser som kompletterar bilparkeringen utanför kvarteret.

Stor plats för små detaljer

Redan i hallen möts du av kvaliteten och de hållbara materialen som genomsyrar inredningen som ingår i Kvibergs Esplanad. Längs golvet ligger snygg och tålig trestavsparkett som löper vidare in i vardagsrum, kök och sovrum. I alla rum med fönster syns även fönsterbänkar i finslipad natursten som harmoniserar med de vitmålade väggarna, dörrarna och taket. De ljusa tonerna ger dig möjligheten att låta möbler och inredningsdetaljer märkas mer i hemmet. Kanske är det loppisfynd som du hittat på någon av Kvibergs närliggande och välkända secondhandbutiker?

Kök med smarta funktioner

Ljusa färger gäller även genomgående i köket med vita, släta luckor och skåp från Marbodal, blankt vitt kakel och ljusgrå arbetsbänk. Rostfria handtag, LED-list under väggskåp och underlimmad diskho fortsätter att ge en elegant känsla.

Fullutdragslådorna med dämpning ger gott om utrymme för grytor, köksmaskiner och råvaror som banar vägen för dina kockkunskaper, vare sig du lagar snabbare rätter i farten eller en trerättersmiddag i goda vänners lag.

Köksutrustningen består av rostfri kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och integrerad diskmaskin från Siemens. Vitvarorna är självklart energisnåla men kan även spara din tid. Ställ in timern och disken är klar tills du kommer hem. 

Badrum med ordentlig tvättstuga

Badrummet är klätt med kakel från golv till tak. Väggarna får stora, liggande plattor som är blankt vita, medan golvet täcks med kvadratisk, blank grå klinker. Dubbla glasdörrar skärmar av duschutrymmet och badrummet har antingen kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Även här har utrustningen smarta funktioner som gör vardagsbestyren bekväma. Bänkskivan och överskåpet ovanför vitvarorna ger användbar förvaring i arbetshöjd. Tillsammans med vår smarta torkställning John gör det badrummet lika mycket till en välfungerande tvättstuga.

Ännu mer förvaring

Smarta planlösningar och skjutdörrsgarderober med anpassningsbar inredning är ett av JMs expertområden. Vi vet hur uppskattat det är med generös förvaring och genomtänkta rum. Bostäderna i Kvibergs Esplanad är inget undantag. Utöver de välplanerade och redan nämnda förvaringsmöjligheterna i kök och badrum, syns det bland annat genom att lägenheterna har garderober, klädkammare eller förråd.

Möjlighet till personliga tillval

I en lägenhet från JM ska du kunna leva och trivas under lång tid. Därför väljer vi att inreda med hållbara naturmaterial och former som står sig länge. Vår grundinredning JM Original ger dig en helhet som är genomtänkt från golv till tak. Samtidigt vill vi ge dig möjligheten att göra din bostad lite mer personlig. Det är därför som du har möjlighet att göra tillval där en del av alternativen är kostnadsfria.

En rik fritid

Kviberg är ett område med stark idrottsprofil. Här finns det mesta för den fotbollsintresserade men också fina klätterleder i Klätterdomen, Bunkeberget Skatepark och världens största inomhushall för beachvolleyboll. Göteborgs Stad har en tydlig ambition att ytterligare utveckla området. Ett av nytillskotten blir Änglagården multisportanläggning med bland annat skidanläggning, skola, konstgräsplan och konferens samt en ny aktivitetspark med bland annat fotboll i bur, balanslek, beachvolleyboll, streetbasket, bollplank och hinderbana.

Förskolor och skolor

Det finns sex kommunala skolor och närmare tjugo förskolor i närheten. En ny förskola har precis slagit upp portarna en kort promenad från området, och om några år kommer det även att ligga en förskola vid kvarteret Åkanten. Dessutom finns det friskolor, en kulturskola med musik och dramaundervisning och enskilda förskolor i området. En av grundskolorna i området har idrott som specialinriktning och ett nära samarbete med IFK Göteborg.

15 minuter till det mesta

Det är lätt att ta sig till skola och jobb när du bor i kvarteret vid Kvibergs Ängar. Kvibergsstaden trafikeras av spårvagn 6, 7 och 11 samt av ett antal busslinjer. Etableringen av det nya resecentrumet i Gamlestaden är en del av det Västsvenska paketet och beräknas vara i drift år 2016/2017. Det kommer att knyta ihop pendeltågen, spårvagnsnätet och ett flertal busslinjer.

Vardagen blir enklare med närhet till service. Handla mat och fixa bank- och postärenden, gör du enklast i Gamlestadens centrum som ligger i närheten. Här finns vårdcentral, apotek, medborgarhus, bibliotek, butiker, systembolag och restauranger. Dessutom ligger Kvibergs marknad i närheten.

Ett nytt köpcenter, Kulan, kommer inom några år att utvecklas där SKF:s gamla lokaler nu ligger. Anläggningen kommer att erbjuda en stor shoppinggalleria, restauranger samt kontorslokaler. Planer finns även på ett kulturhus.

SÅ HÄR FUNGERAR SOLSTUDIEN:

1. Välj tidsperiod för att hitta rätt soltimmar genom att klicka på 20 mars eller 21 juni.

2. Klicka och håll in vänster musknapp och dra i den vita pricken (tidsaxeln) i sidled. Nu ser du hur solen rör sig med tidsaxeln nederst i bilden.

Till solstudie

Om området

Kviberg

Kvibergsstaden har stora visioner och ångar av nybyggaranda och energi. Överallt möts du av en tro på framtiden och ett driv för att forma den nya stadsdelen. Idrott, hälsa och kultur är viktiga hörnstenar i utvecklingen och kring dessa fokusområden växer flera intressanta verksamheter fram. Redan nu står världens största hall för beachvolleyboll klar att besöka.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Jämför bostäder