JM does not take responsibility for the translation
Södra centrum

Södra centrum

Göteborg

   Södra centrum

   En promenad längs Göteborgs evenemangsstråk tar dig förbi några av innerstadens allra mest attraktiva besöksmål och landmärken: Nya Ullevi, Gothia Towers, Universeum, Världskulturmuseet. Flanerar du en liten stund till, är du strax i Södra centrum.

   I området som en gång utgjorde Göteborgs textildistrikt planeras för sammanlagt 600 nya bostäder, varav vi på JM bygger 400. Här bor du omgiven av anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker, och samtidigt i centrala stan.

   Mataffärer, restauranger och gym finns i din omedelbara närhet, liksom fina grönområden som lämpar sig väl för både löpning och mountain bike-turer. Södra centrum bjuder på stadsliv med extra allt. I kvarteret blir det bekvämt och socialt att bo med butiker, café och kvartersrestaurang med stor uteservering i markplan samt gemensamt garage under den ljussatta gården.

   Projekt i området

   Kolla restider

    SÖDRA CENTRUM


    Kommunikationer

    Till Södra centrum tar du dig enkelt, oavsett färdsätt. Du som behöver ta bilen når snabbt de stora farlederna, men här finns också goda förutsättningar för att leva bilfritt. Området ligger ca 2 km söder om Korsvägen, en av Göteborgs största knutpunkter för kollektivtrafik. Korsvägen väntas även bli en av stationerna i den kommande Västlänken.

    Längs med Mölndalsvägen hittar du hållplatsen Varbergsgatan som trafikeras av spårvagn 2 och 4, med avgångar ungefär var sjätte minut. Vagnarna tar dig till Korsvägen på fem minuter och till Centralstationen på tolv.

    För dig som gillar att ta dig fram med cykel ligger Södra centrum perfekt till. På de breda cykelbanorna längs Mölndalsvägen trampar du snabbt och säkert in till innerstan.

    SERVICE

    Här är det nära till allt du behöver för en smidigt liv utan tidstjuvar. Mataffärerna Willys och ICA Maxi ligger på kort gångavstånd – liksom apotek, tandläkare och vårdcentral. Du som tränar på gym kan glädja dig åt att ha både iTrim och Nordic Wellness som grannar. Du bor också med flera alternativ för hämtmat eller utemiddag runt knuten. Och när JMs kvarter står klart, kommer bottenplanet att fyllas av verksamheter som förgyller vardagen för de boende ytterligare.  

    KULTUR OCH NÖJEN

    I Södra centrum är Göteborgs kultur- och nöjesliv aldrig långt borta. Till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet promenerar du i lugn takt på 25 minuter. Väl där tar det dig bara tio extra att gå till Götaplatsen, där några av stans största kulturinstitutioner är samlade och Avenyn ligger för dina fötter. Det vill säga, om du inte stannar på något av de otaliga kaféerna eller restaurangerna längs vägen.

    NATUR OCH FRITID

    I Södra centrum är det enkelt att upprätthålla en aktiv livsstil. Omtyckta naturreservatet Safjället bjuder på lummig skog, rastplatser och slingrande stigar. Hit cyklar du på fem minuter från Södra centrum. Du har också cykelavstånd till Änggårdsbergen och Delsjöområdet. Till Hedens bollplaner och skridskobana är det tre kilometer, och på vägen dit passerar du Valhallabadet.  

    SKOLOR OCH FÖRSKOLOR

    Längs med Ebbe Lieberathsgatan, precis bakom JMs kvarter, ligger Kunskapsskolan som har klasser i åk 6–9 och Engelska skolan där elever i åk 3–6 får undervisning på engelska. Dessutom finns flera andra grundskolor i närområdet. Även förskolor finns det gott om. De närmaste är Framnäsgatans och Kullegatans förskolor, båda en kort promenad bort.

    Jämför bostäder