JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Västra Götaland / Södra centrum

Atlas Till salu : Se lediga bostäder

Cityliv med industrikänsla

 • Kommun: Göteborg
 • Område: Södra centrum
 • Pris: 1 845 000 - 5 995 000 kr
 • Avgift: 2 500 - 5 100 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 35 - 104 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress:
   Göteborg
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 2, 2020 - Kvartal 3, 2020
 • Energiklass: B 56 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 78

Tätt inpå stadens puls och grönområdenas motionsmöjligheter gör vi nu plats för fler stadsmänniskor. Atlas är fortsättningen på det stadsmässiga kvarterslivet som börjat ta form närmast innerstaden.

Nu bygger vi ännu ett kvarter på en av Södra Centrums nyaste bostadsadresser i förlängningen av Korsvägen, Avenyn och Göteborgs evenemangsstråk. Bostadsrättsföreningen Atlas består av 78 lägenheter om ett till fyra rum och kök. Kvarteret är uppdelat i två bostadsrättsföreningar förpackat i ett u-format hus med gedigen industriarkitektur att vara stolt över.

Genomgående präglas lägenheterna av modern inredning, goda förvaringsmöjligheter och välplanerade planlösningar. Bostäderna får fina ljusinsläpp tack vare stora fönster med spröjs. Flera av de mindre lägenheterna har stor klädkammare och alla lägenheter har tilltänkta utrymmen för sällskapsliv i kök och vardagsrum. De flesta får tilltagna balkonger, uteplatser eller till och med takterrasser. Parkeringsplatser finns i garage under huset.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Atlas

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad

 • Såld


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

STILREN ARKITEKTUR ATT VARA STOLT ÖVER

Det är ingen slump att Atlas utsida kläs med ljust tegel från topp till tå. Inte heller att trapphusen märks ut med tilltagna glaspartier, att lägenheterna får större fönster med tunnare spröjs eller att passagerna genom huskroppen in till innergården görs två våningar höga. Den industriella karaktären står för robusthet, stilren design och kvalitet men knyter samtidigt an till industribyggnaderna som en gång låg i närområdet. 

De 146 lägenheterna om ett till fyra rum och kök inryms i en hästskoformad byggnad som är sju till åtta våningar hög. Lägst är huset i väster vilket gör att eftermiddags- och kvällssolen tas tillvara lite extra på innergården, balkonger och uteplatser. 

I bottenplanet får det stadsmässiga kvarteret fyra kommersiella lokaler som kan utöka det kvartersnära livet och rörelsen som Atlas placeras i. Lokalerna är lämpliga för butiker eller kontor som kan komplettera grannkvarterens kaféer, restauranger, gym och matbutiker.

KVADRATMETER FÖR SÄLLSKAPSLIV

I Atlas får samtliga lägenheter öppna förhållanden mellan kök och vardagsrum. De yteffektiva planlösningarna gör att även de minsta lägenheterna får genomtänkta ytor som för social samvaro. I flera av de större lägenheterna finns valmöjlighet att välja mellan extra stora sällskapsytor eller fler rum.

BOENDE NÄRA INPÅ OMGIVNINGARNA

Nästan alla lägenheterna får generösa balkonger eller uteplatser med plats för gemenskap, odling och möblemang. De minsta lägenheterna på entréplan får burspråk eller franska balkonger som släpper in kringmiljön lite extra. Högst upp mot innergården är våningsplanen indragna. Här har vi placerat större lägenheter som får stora takterrasser och fina utsikter.

Övernattningslägenhet för långväga besökare

Övernattningslägenheten kommer att ingå i gemensamhetsanläggningen för Brf Atlas och Brf Atlas Västra så att båda föreningarna kan nyttja den. Lägenheten har sin ingång i portiken mellan trapphus 2 och 3 vilket skapar en trygg och välkomnande entré.

Lägenheten är 36 kvm stor och innehåller en samvarodel där det finns plats för en dubbelsäng alternativt två enkelsängar, samt uppställningsplats för köksbord. I en öppen planlösning har man direkt anknytning till ett pentry innehållande en liten spishäll, diskho, liten kyl samt micro. Utöver detta finns ett WC/Dusch med kommod, spegel och en duschhörna. Perfekt för när föräldrar, släkt eller vänner kommer över på besök! 

GEMENSKAP TILL VARDAGS OCH FEST

Den gemensamma innergården får ett lummigt uttryck med många sorters växter. Här planteras både gröna buskar och mindre träd. I anslutning till gårdshuset placeras en tilltagen pergola. Belysning skapar mötesplatser även under kvällstid. Pergolan dekoreras med kulörta lampor som passar såväl till sommarfesten som kräftskivan.

Gårdshus med bastu

På innergården kommer det att byggas ett gårdshus. Gårdshuset är tänkt att användas som en gemensamhetslokal för föreningarnas alla medlemmar samt som ett mötesrum för föreningsarbetet. I gårdshuset finns det en öppen samvarodel med ett anslutande kök/pentry. Där finns också en WC/dusch tillsammans med en bastu för den som behöver värma sig.

PLATS FÖR FÖRVARING, CYKLAR OCH ÅTERVINNING

I alla lägenheter har vi tänkt lite extra på förvaringsmöjligheterna. Det är bland annat därför som flera av även de mindre lägenheterna får klädkammare. Till varje bostad hör ett tilltaget lägenhetsförråd i källarplan nära det egna trapphuset. Förråden är så pass stora att den som vill kan förvara sin cykel här. I kvarterets miljörum kan du enkelt återvinna allt som vanligtvis tas emot vid kommunens återvinningsstationer. Under huset finns även garage.

LJUST, MODERNT OCH KVALITET DEN RÖDA TRÅDEN

Varje detalj i Atlas fasta inredning är genomtänkt av våra inredare. Det är därför som tålig ekparkett möter dig innanför entrédörren och som sedan fortsätter in i vardagsrum, kök och sovrum.  Väggarna är vitmålade som standard. Dörrar, tak och fönsterbänkar i natursten går även de i neutrala toner. Den genomgående ljusa grundinredningen ger dina favoritmöbler och personliga inredningsdetaljer en extra chans att bona om och förvandla din bostad till ditt egna hem.

KÖK MED PLATS FÖR KOKKONSTER

Den genomtänkta planlösningen skapar sociala ytor i kök och vardagsrum i din nya lägenhet. Lika mycket är köket anpassat för kvalitativ matlagning. Central är ugnen som placeras antingen i högskåp tillsammans med mikron eller under kökets induktionshäll. Lika viktig är den grå arbetsbänken med underlimmad diskho och stänkskydd i vitt kakel. Även luckor och lådfronter till köksskåp och fullutdragslådor går i vitt. De goda förvaringsmöjligheterna betyder att köket inte bara har gott om plats för dina vänner utan även för köksredskap, kastruller och ingredienser.

BEKVÄMT BADRUM MED TVÄTTSTUGA

I badrummet fortsätter de ljusa tonerna och den moderna känslan. Med blankt vitt kakel på väggarna, vit kommod och handfat samt toalettstol i vitt porslin. Klarglasdörrar märker ut duschutrymmet och på golvet ligger grått klinker. Genom utrymmet för kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare är badrummet lika mycket en fullvärdig tvättstuga. Vår torkställning John ger mer än tio meters upphängningsmöjligheter och bänkskivan ovanför maskinerna ger uppskattad avlastningsyta. Även i badrummet är förvaringen god när ett överskåp vid sidan om kommoden sväljer allt från rakapparat till tvättmedel.

ÄNNU FLER FÖRVARINGSMÖJLIGHETER

JMs bostäder är förknippade med generös förvaring. Också i Atlas är de goda förvaringsmöjligheterna ett kännetecken när klädkammare ingår även i flera av de mindre lägenheterna. I vissa fall är skjutdörrsgarderober med flexibel inredning och garderober standard. Vad som gäller för din lägenhet framgår av planritningen.

BYT UT DETALJER MED PERSONLIGA TILLVAL

När du köper en lägenhet från JM kan du räkna med att få en bostad som håller under lång tid. Det är vad kvaliteten, de hållbara naturmaterialen och de traditionella formerna som grundinredningen JM Original står för. På samma gång vill vi ge dig möjligheten att byta ut detaljer i den fasta inredningen. Det är därför som våra inredare valt ut lika kvalitativa alternativ som du kan göra som tillval. En del av tillvalen är till och med kostnadsfria.
LÄS MER OM JM ORIGINAL

SÅ HÄR FUNGERAR SOLSTUDIEN:

1. Välj tidsperiod för att hitta rätt soltimmar genom att klicka på 20 mars eller 21 juni.

2. Klicka och håll in vänster musknapp och dra i den vita pricken (tidsaxeln) i sidled. Nu ser du hur solen rör sig med tidsaxeln nederst i bilden.

Till solstudie

Så här fungerar modellen:

1. Välj storlek på lägenhet.
2. Håll in vänster musknapp och dra muspekaren åt höger eller vänster för att snurra bilden.
3. Använd scrollen för att zooma in och ut i bilden.Så här fungerar modellen:

Till virtuell visning

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Södra centrum

  En promenad längs Göteborgs evenemangsstråk tar dig förbi några av innerstadens allra mest attraktiva besöksmål och landmärken: Nya Ullevi, Gothia Towers, Universeum, Världskulturmuseet. Flanerar du en liten stund till, är du strax i Södra centrum.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder