JM does not take responsibility for the translation
Light Factory Nyx
Slutsålt

Göteborg / Södra centrum

Light Factory Nyx

rå industrikänsla med attityd

Byggnaderna

Light Factory Gbg blir ett L-format hus i 10 våningar längs Mölndalsvägen och Falkenbergsgatan. Inuti ryms 234 lägenheter från 1-5 rum och kök, genomsyrade av två kompletterande personligheter: Nova och Nyx. Byggnaden kommer att dra blickarna till sig med den upplysta fasaden och stadskvalitéerna med ett flertal affärslokaler i bottenvåningen. Under huset blir det parkeringsgarage som du når med hiss direkt ifrån trapphusen. Förråd placeras på samma våningsplan som bostäderna och extra omsorg läggs på att inreda och ljussätta trapphusen.

I den grekiska mytologin heter nattens gudinna Nyx. Hon representerar den mörkare och lite råare delen av Light Factory Gbg och ligger längs Falkenbergsgatan. I Nyx finns ett stort antal studiolägenheter bakom en mörk tegelfasad med annorlunda fönstersättning. Inredningen går hand i hand med textildistriktets industriella charm – råare detaljer, mörkare material, infälld belysning och annorlunda fönstersättning med burspråk, fönsterboxar, som blir en generös sittplats. I Nyx finns bostäder från ett till tre rum och kök.

Tvättloungen - en mötesplats

I Nyx bottenplan finns tvättloungen som vetter ut mot gården. Här finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Tvättloungen blir en skön plats för att sitta och läsa en tidning, dricka en kopp kaffe eller umgås med grannar medan tvätten ligger i torktumlaren.

Kök med industrikänsla

Köket får ljusgrå luckor och svart laminatbänkskiva från Marbodal samt stänkskydd av svart laminat. Kyl/frys och diskmaskin byggs in, medan resten av vitvarorna går i svart. En svärta som återkommer i diskhon, på fläktkåpan och blandaren av svart krom. Bredvid köket målas en vägg i en lite mörkare grå och lägenhetens övriga väggar målas en i ljusare grå färg.

Smarta planlösningar

Nyx många ettor är smarta studiolägenheter på 35 kvm med djupa fönsterboxar som blir en skön sittplats. Sovdelen skärmas av med en snygg vägg av sträckmetall och rymliga skjutdörrar av spegelglas i hallen som ger en rymligare känsla. Tvåorna är på 43 kvm och har plats för två. De har balkong mot gården och får sovrum med skjutdörrsgarderob och skjutdörrar samt en stor yta med kombinerat kök och vardagsrum. Treorna på 72 kvm ligger i gavel och får ett trevligt vinkelkök, balkong i västerläge och klädkammare i sovrummet.

Jämför bostäder