JM does not take responsibility for the translation
Light Factory Nyx
Slutsålt

Göteborg / Södra centrum

Light Factory Nyx

rå industrikänsla med attityd

04

fredag

december

2015

VR-glasögon gör premiär på årets sista visning

Virtual reality gör det möjligt att uppleva till exempel bostäder långt innan de är färdigställda.  Istället för att titta på en ritning eller en 3d-bild kan man nu ”gå in” i rummet och se sig omkring.

Arkitekter, ingenjörer och 3d-illustratörer har arbetat tillsammans med JMs inredare, projekteringsledare och projektledare från start. Parallellt som bostäderna tagit form, har 3d-illustratörer producerat realistiska bilder.

- Virtual reality glasögonen blir ett helt nytt verktyg för oss. Ibland kan det vara svårt för våra kunder att tänka sig hur en bostad kommer att se ut när den är klar. Nu kan kunderna ”gå in” och titta runt innan bostaden ens börjat byggas. Skillnaden mellan att läsa en skalritning på papper eller titta på en skiss, jämfört med att få en upplevelse att faktiskt vara inne i en byggnad är uppenbar för alla som testat ett par VR-glasögon, säger Anna Dahl som är Inredningsansvarig på JM Region Väst.

Fredrik Simu, 3D-illustratör på Tengboms Arkitektbyrå

VR-tekniken är ett komplement till de traditionella stillbilderna och gör att man kan uppleva till exempel en bostad i ett mycket tidigt stadie. På ett enkelt sätt kan man nu visa miljöer som skapats i datorn. Bilden man ser i VR-glasögonen återger färger, ytskikt och dimensioner mycket trovärdigt, vilket gör att till exempel materialval blir enklare för slutköpare.

- De VR-glasögon vi använder har en bred betraktningsvinkel och känner av huvudrörelser med stor precision. Det ökar närvarokänslan väldigt mycket jämfört med de enklare lösningar som funnits tidigare. Genom att använda VR-tekniken tidigt i designprocessen har vi kunnat visualisera och kommunicera våra idéer med beställaren på ett effektivt sätt, säger Fredrik Simu som arbetar med 3d-visualisering på Tengboms kontor i Göteborg.

Anna Dahl, Inredningsansvarig på JM

 

Jämför bostäder