JM does not take responsibility for the translation

Västra Götaland / Södra centrum

Södertull Planerat

Citynära och retro

 • Kommun: Göteborg
 • Område: Södra centrum
 • Avgift: Ej fastställt
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Planerat
 • Energiklass: B 53 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 200

Välkommen till det stadsmässiga innerstadskvarteret Södertull. Här planerar vi för 200 välplanerade lägenheter endast sju cykelminuter från Korsvägen.

I Södra centrum förvandlas industriområden till stadskvarter. Lägenheterna har genomtänkta och öppna planlösningar med bra förvaringsmöjligheter. Här kan du varva aktiviteter och lugn, med närhet till såväl stadspuls som grönområden och nöjesliv.

Lägenheterna i Södertull sträcker sig från ett till fyra rum och kök. Här får alla en stor möblerbar balkong eller uteplats. De flesta vetter mot den mysiga innergården. Ta en spontanfika med en ny granne eller bjud över vännerna på grillkväll. Har de långt hem så finns det en gemensam övernattningslägenhet i kvarteret.

Vi planerar att säljstarta Södertull för våra VIP-kunder under hösten 2019. 

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

UTMÄRKANDE VARDAGSARKITEKTUR

Södertull består av fyra lamellhus på sex till sju våningar. Tre av byggnaderna kläs i ett stiligt och stillsamt tegel, medan huset mot Ebbe Lieberathsgatan får ett karaktäristiskt och brokigt tegel. Inspirationen har arkitekterna hämtat från andra bebyggelser i närområdet. För att huset ska sticka ut bland takåsarna har vi valt ett sadeltak som anknyter till 40- och 50-talet. 

KARAKTÄRISTISKA ENTRÉER

En av alla detaljer som ger Södertullbyggnaderna sin utmärkande karaktär är entréerna. De märks ut med höga glaspartier som gör att insidan blir en del av fasaden. Det blir ett spännande inslag i tegelfasaderna. 

GRÖNA YTOR

Alla bostäder har en balkong eller uteplats. Här byts teglet bort och ersätts av färgade trädetaljer. Det blir både snyggt och praktiskt, med möjligheter till att skruva upp allt ifrån belysning till blomsterarrangemang. På balkongerna har du även plats för mysiga möblemang och egna odlingar. Vill du ha en ännu större grönyta är det bara att gå ut på den gemensamma innergården. Missa inte pergolans svalkande skugga under soliga dagar. 

PARKERING FÖR TVÅ OCH FYRA HJUL

I Södertull finns plats för 500 cyklar, varav 300 platser ligger under tak. I cykelrummet finns även en arbetsyta, om exempelvis din sadel behöver justeras eller om däcken fått punktering.

För dig med bil finns det cirka 70 parkeringsplatser i garaget. 

LOKALER VID EBBE LIEBERATHSGATAN

För att ta staden ännu närmare hemmet har vi gjort plats för kommersiella lokaler i huset mot Ebbe Lieberathsgatan. Här kan exempelvis caféer, butiker eller restauranger etablera sig. 

PERSONLIG STIL OCH MEDVETNA VAL

Som grund finns en originalinredning som är funktionell och taktil. Med vita väggar och vitlaserad ekparkett, tre stav, finns det gott om plats att lägga till din personliga stil. Varma färger och många plantor, eller kanske svartvita textilier och mormors gamla fåtölj? Här kan du blanda in dina egna karaktäristiska detaljer.

Den öppna planlösningen bjuder in till gemenskap, och det finns plats för såväl tv-spelskvällar som vardagsdiskussioner under middagsförberedelserna. Välkommen in i ditt nya hem i Södertull! 

TRIVSAMT KÖK

Ditt nya kök blir lättarbetat och tidlöst. Släta vita luckor och stänkskydd i laminat, likt bänkskiva, som är lätt att torka av efter ett stormigt kok på induktionshällen. Höjd på stänkskydd är 200 mm. Vi har även förberett för bra källsortering och fullutdragslådor, för att göra köksbestyren så smidiga som möjligt. Kyl/frys och diskmaskin då? De är såklart energisnåla.  

 

SMART FÖRVARING

För att du ska få plats med dina saker har vi satsat på lägenheter med bra förvaringsmöjligheter. Utöver vanliga garderober får många av lägenheterna en klädkammare där både sommar och vinterkläder får plats. Plus att alla får ett tillhörande lägenhetsförråd i byggnadernas källare. 

TVÄTTUTRUSTAT BADRUM

I badrummet har vi valt ett vitt kakel på väggarna och ett grått klinker till golvet. Här kan du ta en dusch efter träningen i din nya duschhörna, eller bara borsta håret framför spegeln och den vita kommoden. Här finns också energisnål tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin, för dina tvättbestyr. 

DITT EGNA ORIGINAL

JM Original är den fasta inredningen som kommer med din nya bostad. Den har våra inredningsansvariga tagit fram med fokus på form, funktion och hållbarhet. Utöver den finns också ett inredningssortiment där du själv kan välja allt ifrån tapeter till dörrar eller köksblandare. Vissa av tillvalen ingår till och med i priset. 


LÄS MER OM JM ORIGINAL

Så här fungerar modellen:

1. Välj storlek på lägenhet.
2. Håll in vänster musknapp och dra muspekaren åt höger eller vänster för att snurra bilden.
3. Använd scrollen för att zooma in och ut i bilden. Så här fungerar modellen:

Till virtuell visning

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Södra centrum

  En promenad längs Göteborgs evenemangsstråk tar dig förbi några av innerstadens allra mest attraktiva besöksmål och landmärken: Nya Ullevi, Gothia Towers, Universeum, Världskulturmuseet. Flanerar du en liten stund till, är du strax i Södra centrum.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder