JM does not take responsibility for the translation
Kongahälla

Kongahälla

Kungälv

   Kongahälla

   Med totalt 900 bostäder, varierad handel och grönområden är Kongahälla det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid. Området, som ligger strax väster om centrumkärnan i Kungälv, kommer få en blandning av hyres- och bostadsrätter och JM kommer att stå för totalt cirka 230 bostäder med bostadsrätt.

   Kungälvs unika kombination av charmig idyll och livlig, modern småstad är lätt att tycka om. Avstånden är korta, både i historien och geografin. Från arkitektoniskt spännande och framtidsinriktade Mimers hus till uråldriga Bohus fästning är det bara en kort cykeltur. Och riktar du blicken mot väster har du Bohuskustens alla pärlor på bekvämt avstånd. Här tar nya stadsdelen Kongahälla form.

   Kongahällaområdet består av sex stycken separata kvarter med privata gårdar och i den västra delen av området byggs en handelsanläggning med en stor matbutik, fler andra butiker och service. Här bygger JM Borggården som blir ett kvarter med 137 bostäder samt Kungsporten med 61 bostäder.

   Här har du en unik möjlighet att skaffa en helt nybyggd bostad i centralt läge med bekvämt gångavstånd till Kungälvs breda utbud av butiker, idrottsanläggningar, skolor, kulturliv och naturupplevelser. Förutom bostäder planeras ett köpcentrum på omkring 30 000 kvm i anslutning till Kongahälla. 

   Projekt i området

   Slutsålda projekt

   Kolla restider

    KONGAHÄLLA


    Charmig idyll och modern storstad

    Från arkitektoniskt spännande och framtidsinriktade Mimers hus till uråldriga Bohus fästning är det bara en kort cykeltur. Mimers Hus är ett kulturhus och kunskapscentrum med gymnasieskola, konsthall, bibliotek, teater och kafé.

    Och riktar du blicken mot väster har du Bohuskustens alla pärlor på bekvämt avstånd. Bohus fästning har varit ett karakteristiskt landmärke vid Nordre älv i 700 år. Idag är den ett populärt utflyktsmål, framför allt under Kungahälla medeltidsdagar som arrangeras varje sommar.

    En promenad på de gamla stenlagda gatorna i Kungälvs äldsta delar är en levande lektion i kulturhistoria, där namn som Thomas Thorild, Selma Lagerlöf och Pär Lagerkvist skymtar förbi.

    Nytt shoppingcenter sätter Kongahälla på kartan

    I Kungälv hittar du allt från välsorterade supermarkets till hemtrevliga kvarters-butiker, delikatessaffärer, konditorier, kaféer och restauranger. På bekvämt avstånd ligger ICA Maxi med stormarknadsutbud.

    I anslutning till Kongahälla byggs just nu köpcentret Kongahälla Shopping på omkring 30 000 kvm som planeras att stå klart våren 2019. En bit bort ligger Kungälvs sjukhus med specialistvård och akutmottagning samt apotek.

    Läs mer om Kongahälla Shopping

    Goda kommunikationer

    I anslutning till kvarteret Kongahälla växer Kungälv kommuns nya resecentrum upp. Förutom en ny reseterminal byggs en ny gång- och cykelbro samt tydliga gång- och cykelstråk som gör det enkelt att ta sig till och från resecentrum.

    Kungälv har direkta bussförbindelser med bland annat Göteborg och Marstrand. Idag tar du dig enkelt med Grön Express till Göteborgs central på ca 25 minuter eller med Marstrand Express till skärgårdsidyllen på ca 40 minuter.

    För dig som föredrar bil tar du dig enkelt ut på de stora lederna E6 eller E45 och når Göteborg på ca 30 minuter.  

    Till västtrafiks reseplanerare

    Bo nära hav och natur

    I Kungälv har du nära till både sjö och hav. Strax norr om staden hittar du Väst-sveriges största vildmarksområde, Svartedalen, med fina fiskesjöar och milsvida skogar.

    Till Bohuskusten och västerhavet är det bara ett par mil. Sveriges kanske mest kända seglings- och sommarmetropol Marstrand ligger i Kungälvs kommun, och det är heller inte långt till skärgårdsidyller som Åstol, Käringön och Gullholmen.

    Den kombinerade simhallen och ishallen Oasen är ett uppskattat mål för både rörelse och relax. Och vill du ut i naturen är det bara några hundra meter till motionsanläggningen i Fontins vackra naturreservat. För dig som gillar golf finns hela sex stycken golfbanor av olika karaktär i kommunen

    FÖRSKOLA OCH SKOLOR

    I närområdet kan du välja mellan kommunala förskolor och fristående förskolor. Strandskolan är en Montessoriskola för barn i åldrarna 1 - 16 år. Även högstadieskolan Torildskolan samt Mimers hus gymnasium ligger inom gångavstånd.

    Jämför bostäder