JM does not take responsibility for the translation

Västra Götaland / Kongahälla

Borggården Slutsålt

Kungälvs bästa västerläge

 • Kommun: Kungälv
 • Område: Kongahälla
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 29 - 106 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress:
  44247 Kungälv
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående - Kvartal 2, 2019 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 61 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 137

AKTUELLT

Projektet Borggården är nu slutsålt. Men ta gärna en titt på vårt senaste kvarter i Kongahälla, Brf Kungsporten där det fortfarande finns bostäder kvar till salu! 

I Borggården bor du modernt och välplanerat vid Kungälvs nya shopping- och resecentrum. Välkommen till en lägligare tillvaro.

Borggården blir JMs första projekt i Kongahälla. Här byggs ett trivsamt kvarter på en av Kungälvs mest attraktiva nya adresser.

I Borggården gör vi plats för 137  bostäder om 1 till 4 rok. Nästan alla får egen balkong eller uteplats med goda solchanser. Vare sig du letar efter din första lägenhet eller är redo att flytta från villan, kommer du att kunna hitta något som matchar dina behov. Här finns allt från smart planerade ettor med privat sovdel till ljusa fyror med gavelläge. Och då har vi inte ens nämnt treorna högst upp med stor balkong och penthousekänsla.

Resecentrum

Med Kungälvs resecentrum ca 100 meter från porten är läget idealiskt för dig som snabbt vill kunna nå Göteborg eller andra delar av regionen. Samtidigt finns det mesta du behöver runt hörnet, eller snarare: rakt över gatan. I Kongahälla Shopping samlas 100 butiker, restauranger och en välsorterad mataffär under samma tak. En mer serviceinriktad granne får man leta efter.   

Sunfleet

Inom området Kongahälla Västra har byggherrarna tillsammans handlat upp en gemensam bilpoolsleverantör. Leverantören heter Sunfleet och är Sveriges största. Byggherrarna har i avtalet med Sunfleet åtagit sig att bekosta tre stycken fasta fordon under fem års tid med start hösten 2017, vilket skall täcka upp till sista inflyttningen för alla deletapper inom Kongahälla Västra fram till hösten 2022.

Som boende bjuder JM på ett års gratis medlemskap vid inflytt, för en fantastisk möjlighet att pröva på hur det är att använda sig av en bilpool. Det är endast de löpande kostnaderna såsom milersättning och drivmedel man betalar vid nyttjandet av en bil. De tre fasta fordonen under fem år en grund för att Sunfleet skall kunna etablera sig. Vid större efterfrågan än tre bilar så kommer Sunfleet gradvis att öka antalet bilar för att matcha efterfrågan.

 • Planerat

 • Säljstart

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

– Vi vill att det ska hända mycket för ögat, samtidigt som kvarteret ska uppfattas som en sammanhållen helhet, säger Andreas Olsson från Arkitekturkompaniet som har ritat Borggården och Stadsporten.

Borggården består av tegelhus där fält i grått, svart och ockragult ger en harmonisk färgskala och visuell variation. Ovanpå de fyra första våningarna vilar en indragen takvåning, klädd i ett lättare skivmaterial som får fortsätta nedåt på delar av fasaden.

Penthouse och balkonger

PENTHOUSEVÅNING PÅ TAKET
Högst upp görs plats för tolv penthouselägenheter i olika storlekar. Här ger den smalare huskroppen och det höga läget ett rikligt ljusinsläpp och fina siktlinjer. Många bostäder i penthousedelen får barkök med öppet samband till vardagsrummet för att ta tillvara känslan av rymd. Stora balkonger och partier med sedumtak formar tillsammans ett levande taklandskap.

BALKONGER OCH UTEPLATSER
Balkongerna är väl tilltagna och i stor utsträckning vända mot solen i väster eller söder. Här finns gott om plats för både vänner och odlingar. Bor du på entréplan har du istället en privat uteplats mot gården.

Gemytligt gårdsliv

Borggården omgärdar en trivsam, privat innergård med sittgrupper, sandlek och grönska. JMs projektledare Christian Ingmarsson är särskilt nöjd med att ha skapat förutsättningar för ett mysigt gårdsliv.

– Först såg det ut som att vi skulle behöva dra en gata för utryckningsfordon genom gården, men tack vare att vi kunde lösa det behovet på andra sätt så kom vi runt det. Nu kan hela ytan vigas åt sådant som skapar mervärde för de boende, berättar han.

Hörnlokal höjer pulsen

I planerna för Kongahälla ingår att det ska finnas en bred variation av verksamheter som berikar vardagen för boende och besökare. JMs första kvarter får sammanlagt fyra kommersiella lokaler i markplan, varav en får ett hörnläge i Brf Borggården.

Förråd och parkering

Under husen och innergården görs plats för garage och förråd. Laddstationer för bilar och elcyklar och rymliga cykelrum gör det lättare att leva hållbart. Även lägenhetsförråden är väl tilltagna.

– Vi vet att rymliga förrådsutrymmen och möjligheten att hyra extra förvaringsyta är något som uppskattas av många, säger Christian Ingemarsson, projektledare på JM. Kanske tänker man inte så mycket på det när man letar bostad, men när man väl flyttat in brukar det vara jättepopulärt.

Ljust och stilrent

LJUST OCH STILRENT
En genomgående, mattlackad ekparkett åldras snyggt och är lätt att trivas med. Vitmålade väggar ger dig utrymme att själv sätta färgskalan i hemmet. Fönsterbänkarna i finslipad natursten ger ett  gediget och klassiskt intryck. 

MATLAGNINGSGLÄDJE
Vita skåp, blankvitt kakel och varmgrå laminatbänkskiva ger en sofistikerad känsla åt köket. Förvaringen är smart optimerad med dämpande fullutdragslådor. Energisnål utrustning ingår i form av induktionshäll, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och kyl/frys i rostfritt.

Badrum och förvaring

BADRUM MED TVÄTTUTRUSTNING
Badrummet är helkaklat med stora, vita väggplattor och kvadratiskt golvklinker i grått. Duschen får dubbeldörrar i glas. Tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning John, med över tio meters torklängd, ger ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga. 

FÖRVARING SOM FUNKAR
Vi vet hur uppskattat det är med bra förvaring och väldimensionerade rum. Skjutdörrsgarderober med flexibel inredning och smarta kvadrat är JMs specialitet. Oavsett om du bor i en yteffektiv etta eller en rymlig fyra kan du räkna med att din bostad är planerad för att leva i.

JM Original

I ett hem från JM ska du kunna bo och trivas länge. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. Vår grundinredning JM Original ger dig en genomtänkt helhet från golv till tak.

 LÄS MER OM JM ORIGINAL

SÅ HÄR FUNGERAR SOLSTUDIEN:

1. Välj tidsperiod för att hitta rätt soltimmar genom att klicka på 20 mars eller 21 juni.

2. Klicka och håll in vänster musknapp och dra i den vita pricken (tidsaxeln) i sidled. Nu ser du hur solen rör sig med tidsaxeln nederst i bilden.

Till solstudie

Om området

Kongahälla

Med totalt 900 bostäder, varierad handel och grönområden är Kongahälla det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid. Området, som ligger strax väster om centrumkärnan i Kungälv, kommer få en blandning av hyres- och bostadsrätter och JM kommer att stå för totalt cirka 230 bostäder med bostadsrätt.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Jämför bostäder