JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Västra Götaland / Kongahälla

Kungsporten Till salu : Se lediga bostäder

Moderna hem på historisk mark

 • Kommun: Kungälv
 • Område: Kongahälla
 • Pris: 1 445 000 - 4 095 000 kr
 • Avgift: 2 200 - 4 800 kr
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 26 - 96 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress:
   Kungälv
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 1, 2021 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 57 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 61

Välkommen hem till Kungsporten. Här bor du på historisk mark i Kungälvs nyaste stadsdel.

I Kungsportens första etapp gör vi plats för 61 lägenheter om 1 till 4 rum och kök. Det är ett naturskönt läge med parken som närmsta granne och en grönskande innergård inspirerad av naturen. Du kan också njuta av solen på din egen balkong eller uteplats.

Oavsett om det är dags att lämna föräldrahemmet, flytta ihop med nya kärleken eller sälja huset så kommer du kunna hitta en bostad som matchar dina önskemål. Bland Kungsportens bostadsrätter kan du välja bland allt från yteffektiva ettor till ljusa fyror med stora balkonger. Och sist men inte minst, högst upp bygger vi treor med terrass och penthousekänsla.

BOHUSLÄNS FÖRSTA STAD 

För den historieintresserade är det ingen nyhet att Kongahälla har en rik historia. Förutom att vara Bohusläns första stad var Kongahälla, eller Konungahella, förr även Norges mest betydelserna  handelsstad. Många kungamöten har ägt rum här, bland annat sägs den norska kungen Olav Tryggvason och svenska drottningen Sigrid Storråda ha mötts här år 997 för att planera äktenskap. Giftermålet blev aldrig av, men följderna sägs ha haft ett stort inflytande på Nordens öde.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Kungsporten

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

— Det blir mycket grönt med klätterväxter mot parken och sedumtak, säger arkitekten Andreas Olsson från Aktiekturkompaniet.

Utifrån sett är Kungsporten ett tegelklätt kvarter, där trapphusen är uppdelade i olika färgskiftningar för att skapa harmoniska kontraster. De indragna takvåningarna högst upp kläs in i ett lättare skivmaterial som sedan fortsätter nedåt längs väggarna mot innergården. Vid balkongerna och uteplatserna bryts det av med en både snygg och praktisk träpanel.

LÄGENHETER MED PENTHOUSEKÄNSLA, balkong eller uteplats

På de översta våningarna görs det plats för penthouselägenheter i olika storlekar. Den indragna huskroppen och det höga läget gör att lägenheterna får ett rikligt ljusinsläpp och fina siktlinjer. Här blir det ett levande taklandskap med stora balkonger och partier med sedumtak.

I Kungsporten får alla en egen balkong eller uteplats. De är väl tilltagna i storlek, med gott om plats för både vänner och odlingar. Västerläget ger goda solchanser och de varmare dagarna på året kan de utnyttjas som ett extra rum. I flera av hörnlägenheterna är balkongerna även inglasade.

PRAKTISKA TAK OCH mysig innergård

Kungsporten byggs med sedumtak i flera partier, något som kommer med många fördelar. Bland annat har sedumtak en förmåga att absorbera vatten, vilket minskar risken för översvämningar. Det har också en isolerande effekt som gör inomhustemperaturen jämnare samtidigt som det absorberar stoft och farliga partiklar vilket bidrar till en renare luft.

På innergården skapas en grön oas fylld av oregelbunden växtlighet och livfulla blommor. I mitten kan du koppla av under pergolan tillsammans med grannar och vänner. För de mindre byggs några lekfulla skulpturer samt dungar att leka i. 

FUNKTIONELLT OCH HÅLLBART

Grundinredningen, JM Original, är noga utvald av våra inredare. Moderna och praktiska produkter skapar tillsammans en helhet som är enkel att bygga vidare på. Din egna karaktäristiska stil blir väl mottagen bland de vitmålade väggarna och den klassiska ekparketten - allt för att du ska få det så hemtrevligt som möjligt.

Vi vill att du ska bo och trivas länge i Kungsporten. Därför genomsyras vår inredning av kloka naturmaterial och ett skandinaviskt formspråk.

Fokus på mat och gemenskap

Köket är en naturlig samlingsplats. Här finns praktiska arbetsytor som passar allt ifrån frysrätter till långkok. Låt din matglädje utvecklas på din nya induktionshäll eller varför inte bli kvarterets egenutnämnda sockerbagare med din nya rostfria ugn. Köksinredningen går även den i ljusa toner, med vita luckor, rostfria handtag och en antracitgrå bänkskiva från Vedum.

Praktiska badrum

Ditt nya badrum är helkaklat med stora, vita väggar och ett kvadratiskt, mörkgrått klinker på golvet. Här finns plats för avkoppling i duschhörnan i klarglas, styling framför badrumsspegeln och förvaring av flaskor och burkar i den vita kommoden.

Badrummet blir också din alldeles egna tvättstuga, med tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Sist, men inte minst, ingår vår egendesignade torkställning John. Den har över tio meters torklängd.

Egna val

Utöver JM Original har du också möjlighet att göra egna tillval. Från inredningssortimentet kan du välja bland allt ifrån snickerier till duschblandare. JMs inredare bokar in er på ett möte så ni tillsammans välja ut de inredningsval som passar bäst för ditt nya drömhem.

 LÄS MER OM JM ORIGINAL

SÅ HÄR FUNGERAR SOLSTUDIEN:

1. Välj tidsperiod för att hitta rätt soltimmar genom att klicka på 20 mars eller 21 juni.

2. Klicka och håll in vänster musknapp och dra i den vita pricken (tidsaxeln) i sidled. Nu ser du hur solen rör sig med tidsaxeln nederst i bilden.

Till solstudie

Så här fungerar modellen:

1. Välj storlek på lägenhet.
2. Håll in vänster musknapp och dra muspekaren åt höger eller vänster för att snurra bilden.
3. Använd scrollen för att zooma in och ut i bilden.Så här fungerar modellen:

Till virtuell visning

Trygghetspaketet

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Kongahälla

  Med totalt 900 bostäder, varierad handel och grönområden är Kongahälla det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid. Området, som ligger strax väster om centrumkärnan i Kungälv, kommer få en blandning av hyres- och bostadsrätter och JM kommer att stå för totalt cirka 230 bostäder med bostadsrätt.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder