JM does not take responsibility for the translation
Kvarnbyvallen

Kvarnbyvallen

Mölndal

   Kvarnbyvallen

   Kvarnbyvallen är en del av den historiska Kvarnbyn där man för flera hundra år sedan började mala mjöl. Kvarnbyn utvecklades med tiden till ett industrisamhälle och många av de karaktärstypiska byggnaderna lever kvar än idag. I det lummiga Kvarnbyvallen, strax norr om Kvarnbyn, där Mölndalsbor sedan tidigt 1900-tal har utövat fotboll, planerar vi att uppföra 230 nya bostäder av blandad karaktär.

   I Kvarnbyvallen finns den perfekta blandningen av lägenheter i flerbostadshus och småhus. När du bosätter dig här, har du nära till service, butiker och knutpunkten Mölndals bro. Därifrån är såväl Mölndal centrum som Göteborg city, via kommunikationer, inte långt borta.

   I området blir det totalt sju stycken flerbostadshus utmed bergskammen, där många av lägenheterna får panoramautsikt över Mölndal och delar av Göteborg. Småhusen är byggda på platån, öster om flerbostadshusen. Kvarnbyvallens 230 bostäder har växt fram successivt och nu planeras de sista kvarteret Tribunen med sina 39 bostadsrätter.

   Slutsålda projekt

   Kolla restider

    Service och butiker

    Inom gångavstånd från Kvarnbyvallen finns Mölndal centrum och all service du kan tänka dig. I staden satsar stort med en ny galleria, upprustning av gator och torg. Du finner flera livsmedelsbutiker, apotek, systembolag och mycket mer.

    Nedanför Kvarnbyvallen på Kvarnbygatan finns några restauranger, Mölndals Museum, Kvarnbyfallet samt Mölndals Musikskola. I Åby och Krokslätt finns vårdcentraler.

    Kommunikation

    Från Kvarnbyvallen är såväl Mölndal centrum som Göteborg city, via kommunikationer, inte långt borta. Mölndals Bro, Göteborgsregionens näst största kollektivtrafikpunkt och ligger bara 600 meters gångväg bort. Här finns både buss, spårvagn och Kungsbackapendeln. Tack vare JMs nya hiss kommer promenaden till centrum att ta under 10 minuter.

    I Kvarnbyvallen kommer vi att bygga gott om parkeringsplatser för dig med bil. Mölndals strategiska läge gör att man som boende har nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden samt västkustbanan och kust till kustbanan.

    Fritid och rekreation

    Som gammal kulturbygd finns det många unika miljöer i Mölndal. På Gunnebo slott och trädgårdar kan du avnjuta en lunch i trevligt sällskap och vid Stensjöns vattenbryn kan du koppla av med en kopp kaffe efter en cykeltur.

    Kvarnbyvallen tillhör Kvarnbyn där du kan vandra runt och insupa den historiska miljön från tiden då man malde mjöl och bidrog till att utveckla Mölndal till den moderna stad det är idag. Detta är bara några av alla de sevärdheter som finns i omgivningarna.

    Ta hissen upp på berget

    För att underlätta för dig som köper bostad i Kvarnbyvallen bygger JM en hiss längs med berget, som tar dig ner till Störtfjällsgatan på direkten. Med hissen tar du dig enkelt till Mölndals Centrum och Mölndals bro.

    Förskolor och Skolor

    I närområdet finns fyra förskolor - Ormås förskola, Enerbackens förskola, Svejserdalens förskola och Lackarebäcks förskola. Dessutom finns det tre grundskolor – Kvarnbyskolan, Glasbergsskolan och Lackarebäcksskolan.

    Jämför bostäder