JM does not take responsibility for the translation

Pekka Kiviaho, mättekniker

Vad gör en mättekniker?
Jag sköter mätningarna på byggarbetsplatsen och granskar de befintliga ritningarna. I det här jobbet måste man vara oerhört noggrann och skärpt. Inte minst eftersom det kan förekomma felaktigheter. För tillfället läser jag in mig på projektet Solvändan. Det krävs en hel del förberedelser. Bland annat matar jag in uppgifter i dataprogram och instrument. 

Vad har du gjort tidigare? 
Jag har jobbat som plattsättare och murare i 18 år. Jag har också varit lagbas hos en underentreprenör till JM. Till slut kände jag att arbetet blev för tungt fysiskt, så jag bestämde mig för att läsa vidare på Nackademien. Det var där jag utbildade mig till mättekniker. 

När trivs du som allra bäst?
Jag tycker om byggarbetsplatser. Det händer alltid mycket, inte minst under stomskedet. Det är action, helt enkelt. Dessutom gör vi något konkret. Vi bygger hus. Det är alltid en skön känsla att veta att man har gjort ett bra jobb. 

Hur är det att jobba på JM?
Redan när jag jobbade som underentreprenör till JM fick jag en väldigt bra uppfattning av företaget. Det har definitivt inte förändrats. Jag har alltid sökt mig till företag som jobbar seriöst. 

Jämför bostäder