JM does not take responsibility for the translation

Kenneth Söderbaum, platschef

Vad gör du på jobbet?
Jag är platschef, vilket innebär att det är jag som har det yttersta ansvaret på byggarbetsplatsen. Mina arbetsuppgifter kan se väldigt olika ut beroende på i vilket skede projektet befinner sig. För tillfället pågår besiktning av tre hus. Parallellt med detta ägnar vi oss åt att planera inköp och leveranser inför starten av de nya etapperna i kvarteret Solvändan. Det blir en hel del möten med både medarbetare och underentreprenörer.

Vilka är utmaningarna?
Som platschef är man involverad i allt från början till slut och helt beroende av övriga medarbetare. Då är det viktigt med planeringen och samordningen för att allt ska fungera på bästa sätt. För att lyckas är det viktigt med en tydlig struktur, så att alla vet vem som är ansvarig för vad. När tiden inte riktigt räcker till får man inte vara rädd för att jobba lite extra när det är nödvändigt. Men det är det väl värt, för mig är det viktigt att kunna avsluta dagen på ett bra sätt och vara väl förberedd inför morgondagen.

Hur trivs du på JM?
Vi har ett stort fokus på förbättringsarbetet så att vi hela tiden höjer kvaliteten ytterligare. Det har hänt massor sedan jag började på JM som snickare för drygt 20 år sedan. Att jag har varit här så länge är förstås ett gott betyg till arbetsgivaren. Jag har ett fritt arbete där det roligaste med mitt jobb är möjligheten att kunna vara med och påverka.

Jämför bostäder