JM does not take responsibility for the translation
Luthagen

Luthagen

Uppsala

   Luthagen

   I populära Luthagen bor du på skiljelinjen mellan stad och natur. Nya bostadsområden tar form i en flirt med Luthagens traditioner och historia. Det mesta du kan tänkas behöva ligger inom bekvämt cykel- eller promenadavstånd.

   Natur, flera grönskande parker, citypuls och fritidsaktiviteter finns i den omedelbara närheten. Här finns också goda kommunikationer och vardagsservice i form av ICA Nära Stabby, Apotek Hjärtat och vårdcentral som du hittar vid kvarterstorget Mimmi Ekholms plats. Även Nelins, en stor livsmedelsbutik, ligger i närområdet. Flera förskolor och skolor finns inom gångavstånd.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Plats för en aktiv livsstil

    Jogga i Stabby, yoga i Klockarparken, träna på utegymmet i Librobäck eller ta del av alla aktiviteter som finns i Fyrishov. Det finns många valmöjligheter i Luthagen för en aktiv och medveten livsstil.

    Vardagsservice

    Nyetablerade Mimmi Ekholms plats erbjuder restauranger, bageri/café, apotek, frisör, träningsanläggning, vårdcentral och ICA-butik. I närheten ligger också den stora livsmedelsbutiken Nelins.

    Kommunikationer

    Stadsbussarna trafikerar regelbundet strax utanför din port. Med bil kör du smidigt upp på E4:an via 55:an. Stadens utbud av shopping och nöjen ligger bara en kort cykeltur bort. Det finns också framtida planer på en pendeltågsstation i Luthagen.

    Fritid och rekreation

    Vill du ta en joggingtur eller njuta av en picknick efter jobbet är Stabbyskogen en närliggande pärla med upplyst motionsslinga, betande får, grillplatser och fornminnen. Här finns också Stabby Prästgård, där du kan ta en fika eller gå på vinprovning.

    Äventyrsbad i Fyrishov

    Blir du sugen på äventyrsbad, ett pass i gymmet eller andra former av gruppträning ligger Fyrishov alldeles i närheten. Friskis & Svettis har verksamhet här, perfekt för att komma igång med vardagsmotionen igen.

    Fyrishov erbjuder också simhall för motionssim, varmvattenbassäng för babysim, fyra fullstora idrottshallar i två plan och bowlingbanor. Nya tillskott är multihall och eventtorg och på sommaren är utomhusbassängen öppen. Fyrishov är Sveriges mest besökta arena och femte största besöksmål. 

    Förskolor och skolor

    Kan det bli smidigare än med en förskola i grannkvarteret? På Gimogatan ligger Tullmästarens förskola som öppnade hösten 2014. Det finns ytterligare cirka tio förskolor inom en radie av 1,5 kilometer. När barnen blivit större ligger Eriksskolan, Tiundaskolan och Sverkerskolan inom promenadavstånd.

    För de äldre finns förstås Uppsala Universitet, flera institutioner och nationer ligger på bekvämt cykel- och promenadavstånd, allra närmast ligger Ekonomikum.

    Citykärnan

    På kort promenad-, cykel- eller bussavstånd finner du citys utbud av restauranger, caféer, delikatessbutiker och saluhall. Här är det lätt att unna sig vardagslyx och kulinariska upplevelser med mat från alla världens hörn. 

    Uppsalas shopping erbjuder något för alla. Charmiga butiker i kullerstenbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg eller utmed gågatan där de flesta av stadens moderiktiga gallerior och affärskedjor finns. Det finns även köpcentrum runt om Uppsala, såsom Gränby Centrum, Gränby Köpstad och Bolandcity.

    Fyll på med grönt

    Luthagen

    Gjuteriparken - 7000 kvm parkgrönska

    Nya Gjuteriparken växer fram i anslutning till Ängsliljan och Anemonen med stora, gröna utrymmen för parkhäng, grill, lek och avkoppling. Parken kommer rymma 7 000 kvm parkgrönska, du hittar garanterat en plats för picknickfilten. Halva parken är nu färdigställd och arbetet fortsätter med att anlägga resterande del av Gjuteriparken.

    Klockarparkens nya form

    Runt hörnet från Tegelbacken och Smedjebacken ligger Klockarparken, en perfekt samlingsplats för spontana fotbollsmatcher och grillkvällar med vännerna. Parken rustades upp 2015 och har fått nya lekytor, promenadstråk, sittbänkar, fruktträd och en efterlängtad pulkabacke.

    fler spännande kulturstopp

    På kort avstånd hittar du också Observatorieparken. Passa på att besöka gamla observatoriet på stjärnklara tisdagskvällar då är det öppet för allmänheten. I trakterna finns flera andra spännande kulturstopp. Däribland det biologiska museet Biotopia och Gustavianum som ställer ut allt från vikingafynd till mumier.

    Jämför bostäder