JM does not take responsibility for the translation
/ 4

Stockholm / Söderdalen

Mjölnaren Slutsålt

Kvarter med karaktär i Söderdalen

 • Kommun: Järfälla
 • Område: Söderdalen
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 29 - 96 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: B 60 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 97

Fåtal bostäder kvar

Det finns ett fåtal bostäder kvar till salu i Mjölnaren. Är du intresserad av en visning eller vill ha mer information, vänligen kontakta fastighetsmäklare Fredrik Björkstrand på telefon 073-363 96 78 eller e-post fredrik.bjorkstrand@smh.se.

Mjölnaren är vårt fjärde kvarter i den växande stads­delen Söderdalen. Här finns 97 välplanerade bostäder om ett till fyra rum och kök, och inflyttningar har pågått under hela 2018.

Med undantag för en enrummare har alla lägenheter egen balkong eller uteplats, vissa till och med två. På den upphöjda gården mellan husen har vi planterat lökväxter, fruktträd och buskar. Det finns såväl en lekplats för de minsta som sittplatser för föreningens medlemmar. Längs järnvägen kommer ett parkeringshus att byggas. Provisorisk markparkering ordnas tills garaget är färdigbyggt.

Jakobsbergs centrum med sitt utbud av butiker och restauranger ligger på bekvämt promenadavstånd liksom pendelstationen varifrån du tar dig till Stockholm city på bara 19 minuter. I kvarteret Mjölnaren bor du med andra ord både välplanerat, centrumnära och pendlarvänligt.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Abdi: "jag hoppas att de trivs"

Balkonger med rundade hörn

Samspelet mellan det individuella och det gemensamma är centralt i Mjölnarens arkitektur, vars byggnader är både lika och olika på samma gång. Nästan alla lägenheter i kvarteret Mjölnaren har balkong eller uteplats – vissa till och med två. De båda punkthusens balkonger utmärker sig med sina rundade hörn, vilket ger husen extra karaktär.

"Detaljplanen hade rundade hörn, vilket gav oss idén om att förse hörnlägenheterna med indragna, rundade och delvis inglasade balkonger. På så sätt får hela huset ett slankare uttryck och en mjukare kontur" säger arkitekten Eskil Olsson.

Effektiva ytor

Det största huset i kvarteret Mjölnaren är fem våningar högt och rymmer tio lägenheter per våningsplan, medan de två mindre punkthusen är fyra våningar höga och rymmer sex lägenheter per plan.

"Husen rymmer många mindre lägenheter, där vi dragit nytta av varje kvadratmeter för att skapa rymd och lättmöblerade ytor. Personligen tycker jag att det är viktigt att skapa förutsättningar för nattro. Därför har alla lägenheter, utom de allra minsta, försetts med ett tydligt avskärmat sovrum" berättar Eskil Olsson.

Lokaler och innergård

Järfälla kommun kommer att ges möjlighet att förvärva några lägenheter i Brf Mjölnaren för att använda som LSS-boende och i det större huset finns en föreningslokal som är gemensam för hela kvarteret. Föreningen beslutar om hur den ska användas.

 Mellan husen finns en liten innergård som är upphöjd från gatan för att åstadkomma en skyddad miljö för de boende. Här finns en mindre lekplats, en mysig pergola att sitta under, samt en större gemensam sittavdelning med plats för grillning och umgänge.

Förråd och parkering

Varje bostad får ett eget lägenhetsförråd i källaren, stort nog att förvara både lådor och cyklar i. Ett stort parkeringsgarage i flera plan kommer att byggas som skydd mot eventuellt buller från tågrälsen. I gatuplan i samtliga hus finns lättillgängliga cykelförråd vilket underlättar för den cykelburne.

Köket är hemmets hjärta

Våra inredare har tänkt till lite extra för att du ska trivas i ditt nya kök. En ljus, neutral och stilren grund kombineras med moderna bekvämligheter. Vita köksskåp från Vedum, antracitgrå bänkskiva och ljusa trädetaljer samspelar med energisnåla vitvaror i form av induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Bekväma badrum

Badrummet, med stora vita väggplattor och kvadratiskt klinkergolv i grå färgtoner, följer samma neutrala och stilrena grund som köket. Duschen skärmas av bakom en stilren glasvägg och alla bostäder får egen tvättmaskin och torktumlare, samt vår egendesignade torkställning John. På så sätt slipper du anpassa dig efter tvättider och kan sköta dina tvättbestyr när du vill.

Välplanerade ytor

Vare sig du väljer en mindre eller en större lägenhet kan du räkna med att varje kvadratmeter finns där av en anledning. De öppna och lättmöblerade ytorna i vardagsrummet inbjuder till såväl familjemys som fest och i sovrummet får du bästa möjliga förutsättningar för nattro.

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheter i kvarteret Mjölnaren utrustas med antingen balkong eller uteplats, som ger goda förutsättningar att trivas tillsammans. Några av Mjölnarens invånare kommer att kunna följa solens bana på sina dubbla balkonger.

Se Söderdalen i AR!

Antingen använder du QR-koden för att ladda ner AR-appen för Söderdalen till din mobil eller iPad.

Eller så söker du via mobiltelefon eller iPad på AR Nybyggnation, letar rätt på Söderdalen och laddar ner. Därefter klickar du på 3D-vy, scannar av omgivningen och placerar ut modellen.

Notera att du efter nedladdning av appen kan välja mellan två olika AR-vyer i listvyn: Söderdalen område eller den mer detaljerade vyn Söderdalen park.

Här ser du om din mobil är kompatibel med AR-appen

"Som arkitekt vill man gärna hålla ihop byggnaderna på något sätt, men samtidigt får det inte blir för enformigt. Vi valde därför att ge de olika byggnadskropparna var sin karaktär genom att arbeta med tre olika kulörer på teglet. På så sätt skapar vi variation i kvarteret och ger det en rikare upplevelse."

Eskil Olsson, Byrån för Arkitektur & Urbanism

Om området

Söderdalen

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg växer en helt ny stadsdel fram. Under de närmaste åren kommer ett uttjänt industriområde att förvandlas till ett femtontal bostadskvarter med sammanlagt cirka 1 250 lägenheter. Husen i Söderdalen kommer att ligga i en grön parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. Med i planerna för området finns även lokaler för närservice och olika typer av mötesplatser, samt två förskolor.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag 14–18
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

 

Jämför bostäder