JM does not take responsibility for the translation
Igelstavik

Igelstavik

Södertälje

   Igelstavik

   I Igelstavik bygger JM ett helt nytt bostadsområde precis där naturens grönska möter vågorna i Södertälje kanal. Igelstavik består av cirka 500 moderna bostäder i både flerfamiljshus och radhus i ett naturnära läge. Den korta promenaden till pendeltågsstationen gör att det aldrig är långt till storstaden heller.

   I Igelstavik bor du nära vattnet tätt inpå naturen. Det är vackra omgivningar som våra arkitekter tagit väl vara på i utformningen av alla de fem kvarteren. Vattenutsikten kommer att kunna avnjutas i både lägenheter och radhus. Alla bostäder får minst en balkong eller en uteplats, och en arkitektur som inspirerats av västkustsamhällen.

   Med de nya bostäderna förvandlas den tidigare industrimarken till en levande stadsdel som får Södertäljes stadskärna att växa och knytas ihop. Totalt byggs fem nya kvarter som består av både lägenheter och radhus.

   I Igelstavik är det aldrig långt till gemenskapen, vardagsmotionen eller söndagslugnet. Här omges du både av naturliga stråk och generösa gemensamhetsytor nära husen. Det här är efterlängtade kvarter med lekplatser där barn kan leka och soldäck där vuxna kan finna avkopplingen, men också med grillplatser, picknickytor och odlingsbäddar där människor kan umgås oavsett ålder.

   Nere vid vattnet anläggs en ny stadspark och strandpromenad. Samtidigt ger det centrala läget nära Södertälje centrum korta avstånd till det mesta som du behöver i vardagen. I närområdet ligger en matbutik, skola och förskola, och här finns fina cykelvägar in till Södertälje centrum. Pendeltåget till och från Stockholm finns också här.

   Preliminär byggstart är 2019.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Aktivt läge vid kanalen

    Igelstavik byggs upp utifrån vattnets och naturens lugn. Men det är också en plats för ett aktivt liv. Redan i dag angränsar området till gemytliga småhusområden och naturliga grönområden som passar sig väl för både cykelutflykter och löpträning. Med de nya bostäderna tillkommer många ytor för umgänge och träning mellan husen. Nere vid vattnet byggs en efterlängtad stadspark med solbryggor, vattennära fruktträd och promenadvänliga trädäck, som förlänger livet och rörelsen i den befintliga småbåtshamnen.

    Kvarter med bra kommunikation

    En stor fördel med Igelstavik är möjligheterna till snabba kommunikationer. Området har fina cykelbanor som tar dig till Södertälje centrum på knappa kvarten. Östertälje station ligger på mindre än fem minuters promenadavstånd. Härifrån går pendeltågen till och från Stockholm city en gång i kvarten under stora delar av dygnet. Färdas du hellre med bil så ligger på- och avfarten till snabba E4:an bara några kilometer bort.

    Vardagsservice på gångavstånd

    Närmaste butik är Coop Folkparken eller Tempo i Fornhöjden. Det större utbudet i Morabergs köpcentrum når du på tio minuters bilfärd eller på en kvart med lokaltrafiken. Samtidigt ligger det nya bostadsområdet på cykelavstånd till handeln i Södertälje centrum.

    Tätt inpå förskola och skola

    I Igelstavik bor du bokstavligen granne med närmsta skola. Både kommunala F-9-skolan Igelsta grundskola och friskolan Sankta Ragnhild gymnasium ligger tätt inpå det nya bostadsområdet. I närområdet finns dessutom fri- och grundskolan Vittra Östertälje och flera kommunala förskolor.

    Jämför bostäder