JM does not take responsibility for the translation
Dockan

Dockan

Malmö

   Dockan - En stad i staden

   Dockan är en stad i staden, en ny levande stadsdel där det är skönt att bo, leva och arbeta. Du kan alltid äta en bit mat på någon av restaurangerna eller ta en latte på ett av caféerna, titta på båtarna i marinan eller bara strosa omkring på gator och torg och koppla av. Helt enkelt en plats för själen.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Service

    Dockan och Västra Hamnen erbjuder allt som behövs i vardagen och lite till. Här finns allt från ekologiska stormarknader till små kvartersbutiker. Föredrar du att äta ute har du många högklassiga restauranger och kaféer att välja mellan. Och vill du fylla garderoben med senaste modet styr du stegen till shoppingstråken i centrum på några minuter. Behöver du uppsöka vårdcentralen så ligger den på Hallenborgsgatan.

    Kommunikationer

    Dockan ligger bra till för dig som vill cykla eller promenera till jobbet i stan. Annars avgår stadsbussar med täta intervall bara några steg från din bostad. Vill du vidare ut i världen är det nära till Centralen och Citytunneln. Om du bor på Dockan behöver du inte välja mellan närhet och kvalitet – du får allt.

    Skola och omsorg

    Barnfamiljer trivs utmärkt i området. Här finns flera förskolor, både privata och kommunala, och fler är på gång. Intill Dockan ligger nyöppnade Stapelbäddsskolan för F-3. I närheten finns också Västra Hamnens skola med 3-9 och fritidshem.

    Nöjen

    Många vill bo centralt för att enkelt kunna ta del av stadens kultur- och nöjesliv. På Dockan har du bekväm tillgång till Malmös hela utbud, Malmö Live, Skånes Dansteater, Glasklart och mycket mer finns nära inpå. Under sommarmånaderna arrangeras evenemang och tävlingar på och runt Dockan.

    Jämför bostäder